Έναρξη θερινών μαθημάτων προετοιμασίας για την Γ’ Λυκείου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Μητρόπολης

Κοινωνία

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνοςτον Ιούλιο θα ξεκινήσουν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους υποψηφίους της Γ΄ Λυκείου.

          Η τρίτη τάξη του λυκείου είναι πολύ απαιτητική, λόγω των πανελληνίων εξετάσεων που δίνουν οι μαθητές στο τέλος του σχολικού έτους. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η έγκαιρηκαι σωστή θερινή προετοιμασία για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου,  που πραγματοποιείται με την ευλογία και πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου,προκειμένου οι μαθητές να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει και να περάσουν στη σχολή της επιλογής τους.

          Στόχος του θερινού προγράμματος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι πρώτα απ’ όλα η έγκαιρηκάλυψητυχόν κενώναπό την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ο μαθητής έχει την ευκαιρία, με την σωστή καθοδήγηση του καθηγητή, να μελετήσει και να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες του ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει χωρίς δυσκολίες τα υπόλοιπα μαθήματα.

          Παράλληλα, βασική επιδίωξή της θερινής προετοιμασίας είναι να καλυφθεί μεγάλο μέρος της ύληςώστε οι μαθητές να αποκτήσουν το προβάδισμα σε σχέση με την σχολική ύλη. Μέσα στον μεγάλο όγκο πληροφοριών που δέχονται οι μαθητές και που καλούνται να αφομοιώσουν για τις ανάγκες των πανελληνίων εξετάσεων, η ευκαιρία αυτή είναι πολύτιμη καθώς τα χρονικά πλαίσια των παιδιών είναι ήδη πολύ περιορισμένα.

          Τα καλοκαιρινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως, βοηθάνε τους μαθητές να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις για να προχωρήσουν στην σχολική χρονιά με αυτοπεποίθηση, όποια ομάδα προσανατολισμού επιλέξουν να ακολουθήσουν.Η λειτουργία  των θερινών τμημάτων του Φροντιστηρίου στηρίζεται στην ανιδιοτελή διάθεση και προσφορά εκπαιδευτικών.

          Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται έως 8 Ιουλίου 2022 (πρωινές ώρες 11:00-12:00) στο κτίριο της Βαρναβείου Βιβλιοθήκης  (2ος όροφος, Eθνικής Αντιστάσεως 31, Κατερίνη).  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944959168. Hλεκτρονική διεύθυνση: agiaanna1@yahoo.gr