Συνάντηση Μπαραλιάκου με τους Φοροτεχνικούς της Πιερίας

Πολιτική

Συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Πιερίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος στο πολιτικό του γραφείο.

Η Ε.Φ.Ε.Ε. Πιερίας κατέθεσε στον κ. Μπαραλιάκο σειρά αιτημάτων-προτάσεων για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, τονίζοντας πως εν μέσω πανδημίας οι λογιστές επωμίστηκαν και υλοποίησαν την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Στα κύρια αιτήματά τους συγκαταλέγεται η ανάγκη να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση στο ζήτημα της κάλυψης (λόγω ανωτέρας βίας) των λογιστών-φοροτεχνικών, σε περίπτωση που αποδεδειγμένα ασθενούν και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις των πελατών τους, ειδικά όταν πρόκειται για καταληκτικές ημερομηνίες. Ενώ επιπροσθέτως επεσήμαναν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην εφαρμογή του συστήματος Ηλεκτρονικών Βιβλίων (mydata) ενώ ζήτησαν τη μη επιβολή προστίμου για αποκλίσεις ή τυπικές παραβάσεις στην υποβολή τους για τα έτη 2021 και 2022.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Αστέριος Σιδερίδης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κήπου, ο ΓΓ Γιάννης Καρυπίδης, ο ταμίας Αθανάσιος Τσελεπής και τα μέλη  Γ.Καρατζιούλας και Χρ.Ταμάμα, και τόνισαν στον Βουλευτή Πιερίας την σημαντικότητα για την διασφάλιση του επαγγέλματός τους, προκειμένου να μην ασχολούνται με το αντικείμενό τους μη πιστοποιημένοι λογιστές, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στον κλάδο όσο και στους πολίτες.

Ο κ. Μπαραλιάκος, από την πλευρά του ευχαρίστησε στα πρόσωπα των μελών του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Π. το σύνολο των λογιστών, που έβαλαν πλάτη και δούλεψαν σκληρά την τελευταία τριετία αντιμετωπίζοντας τις διαδοχικές κρίσης που πέρασε η χώρα μας και τους διαβεβαίωσε πως θα προωθήσει τα αιτήματα του κλάδου στα αρμόδια Υπουργεία όπως το έπραξε και στην διάρκεια της πανδημικής κρίσης.

Υπενθύμισε πως για το αίτημα άδειας ασθένειας των λογιστών που νοσούσαν από covid, με παράλληλη πρόβλεψη παράτασης όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πελατών των Λ/Φ, είχε καταθέσει τροπολογία με συναδέλφους του Βουλευτές για να υπάρξει σχετική ρύθμιση. 

Ο Βουλευτής (και οικονομολόγος) δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το προεδρείο της Ένωσης και σε στενή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.