Ξενάγηση Γερμανών τουριστικών πρακτόρων στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

Τουρισμός

Εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων της Γερμανίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου 2022. Οι επαγγελματίες τουρισμού επισκέφθηκαν τον Δήμο στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, με προορισμό την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας. Τους δεκατρείς εκπροσώπους συνόδευε η αναπληρώτρια προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ στη Γερμανία κα Αρετή Πρίνου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, η υπεύθυνη του γραφείου της Ένωσης κα Άννα Μπαραλιάκου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Βασίλης Βροχαρίδης.

Οι τουριστικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, μεταξύ άλλων, στους καταρράκτες του Ολύμπου, τις καταγάλανες ακτές του Δήμου, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τους αρχαιολογικούς χώρους. Στόχος της επίσκεψης αποτελεί η δημιουργία πακέτων διακοπών για την γερμανική αγορά, που θα περιλαμβάνουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου, τα οποία είναι επισκέψιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και με την υποστήριξη της αλυσίδας τουριστικών γραφείων RTK, της αεροπορικής εταιρείας Aegean, του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας καθώς και των κατά τόπους τουριστικών επιχειρήσεων.