2ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κατερίνης |Μια ξεχωριστή γιορτή, με κέφι, χαρά, εκπλήξεις και πολλές συγκινήσεις

Κοινωνία

Με μια ξεχωριστή γιορτή, με κέφι, χαρά, εκπλήξεις και πολλές συγκινήσεις επισφραγίστηκε η σχολική χρονιά που έληξε για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου  και Νηπιαγωγείου Κατερίνης.

Το ραντεβού δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου στην ειδικά στολισμένη αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, με τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς να δίνουν παρόν σε μια γιορτή, η οργάνωση της οποίας ανήκε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κατερίνης.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην αποφοίτηση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης,  δίνοντας  ένα ιδιαίτερο χρώμα στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς. Χρωματίζοντας μικρούς και μεγάλους με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ψάχνοντας τις λέξεις αποχαιρετισμού βρήκαν τις πιο ωραίες εικόνες, τις πιο ωραίες σκέψεις που συνέβησαν, σημαδεύοντας την πορεία τους.

Με πολλή αγάπη λοιπόν και με οδηγό τις αναμνήσεις από όλα τα χρόνια της φοίτησής τους στο Δημοτικό, ο Σύλλογος Γονέων τίμησε τους μαθητές λίγο πριν περάσουν το κατώφλι του Γυμνασίου. Δάσκαλοι και μαθητές αναπόλησαν μοναδικές στιγμές των τρυφερών χρόνων της σχολικής τους ζωής σκορπώντας τη συγκίνηση που εναλλασσόταν διαρκώς με το γέλιο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον μουσικό αποχαιρετισμό των αποφοίτων, όπου τα παιδιά βουτώντας στην παλέτα των χρωμάτων και των συναισθημάτων προσπάθησαν να τονίσουν την αξία των αξέχαστων στιγμών που έζησαν.

Εκτός όμως από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης, όλοι οι παρευρισκόμενοι αποχαιρέτησαν με ένα ιδιαίτερο τρόπο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, για την ολοκλήρωση και του δικού του κύκλου στη θέση του προέδρου του συλλόγου.

 Ο κ. Ηλίας Παπαζιώγας ιδιαιτέρα συγκινημένος ευχαρίστησε, τον Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου για όλα αυτά τα χρόνια της κοινής τους πορείας και της άψογης συνεργασίας. ” Και κάπως έτσι ένας κύκλος έκλεισε, ένας άλλος όμως καινούριος ξεκινά… Η συνέχεια του ταξιδιού σας μπορεί να είναι πιο απαιτητική, αλλά σίγουρα θα είναι και πιο συναρπαστική!” τόνισε ο κ. Παπαζιώγας.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής  του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Νίκος Ναχόπουλος, αναφέρθηκε στην διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, στη διαδρομή των παιδιών στο γοητευτικό ταξίδι της γνώσης. ” Το κάθε ταξίδι σας ήταν μαγευτικό, περιπετειώδες, συγκινητικό αστείο και φυσικά αγαπημένο. Μια διαδρομή γεμάτη αγωνίες, προσπάθειες, δράσεις, εκδρομές, παιχνίδια, χαμόγελα και πολλές αναμνήσεις! ”, κατέληξε ο κ. Ναχόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαρίστησε αλλά και να τιμήσει εκ μέρους των διδασκόντων τον Πρόεδρο του συλλόγου γονέων κ. Παπαζιώγα για την πολύτιμη συνεργασία τους.

Σημαντική για την πραγματοποίηση της αποχαιρετιστήριας αυτής εκδήλωσης ήταν η προσφορά όλων των εθελοντών γονέων των παιδιών που για ακόμη μια φορά στήριξαν με την ακούραστη παρουσία τους αυτήν την  πρωτοβουλία του Συλλόγου. Άλλωστε οι γονείς όπως υποστήριξε και ο κ. Παπαζιώγας είναι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν τον συνδετικό κρίκο στην αμοιβαία προσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση, με την δική τους ανιδιοτελή προσφορά σε όλα τα δρώμενα του σχολείου.

Η βραδιά συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με πολύ κέφι που επικράτησε όταν μικροί και μεγάλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς επιστράτευσαν τις χορευτικές τους ικανότητες, στήνοντας ένα ανεπανάληπτο πάρτυ….