Δήμος Κατερίνης – Εφηβεία: μια σημαντική μετάβαση για παιδιά και γονείς

Κοινωνία
  • Με θετική ανταπόκριση και συμμετοχή το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο

Βήμα στους γονείς να συζητήσουν μεταξύ τους,  καθώς και με τη βοήθεια ειδικών, για τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που γεννιούνται, γύρω από την κρίσιμη περίοδο της εφηβείας έδωσε το σεμινάριο με τίτλο: «Εφηβεία: Προκλήσεις και ευκαιρίες», που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης.  

Το σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Sport “Ariadne, με ομιλητή τον Πέτρο Διαμάντη, κοινωνικό λειτουργό.

Όπως – μεταξύ άλλων – επισημάνθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, η εφηβεία αποτελεί, μια μεταβατική περίοδο όχι μόνο για τους ίδιους τους εφήβους αλλά και για τους γονείς τους, οι οποίοι καλούνται να αποχωριστούν την παλιά, στενή σχέση με τα παιδιά τους και να επαναπροσδιορίσουν τις προσδοκίες, τις απαιτήσεις και το ρόλο τους.

«Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου μετέφερε κατά την έναρξη του σεμιναρίου, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Κατερίνης είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ERASMUS”. Θέσαμε σε απόλυτη προτεραιότητα μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ φορέων της Ευρώπης, με επίκεντρο θέματα που αφορούν τις νέες και τους νέους μας. Ήδη έχουμε υλοποιήσει  μέχρι σήμερα 3 τουρνουά βόλεϊ και 2 βιωματικά εργαστήρια μαθητών, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα το φθινόπωρο. Όπως αποδεικνύεται στην πράξη από την εξέλιξη του προγράμματος έως σήμερα, ο αθλητισμός, μπορεί να δώσει δημιουργική διέξοδο στους νέους μας. Σήμερα όμως  είναι η ώρα των γονέων.

Στόχος μας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, η ανταλλαγή απόψεων και η αυτοβοήθεια των μελών, καθώς η εφηβεία αποτελεί μια σημαντική, μεταβατική περίοδο για τα παιδιά και ταυτόχρονα μια πρόκληση για εμάς τους γονείς, γεμάτη  προβληματισμούς, όνειρα και συγκρούσεις. «Εφηβεία όμως είναι θα περάσει».  Συγχαίρω όλους τους συντελεστές του σεμιναρίου».

Το σεμινάριο συντόνισε η  ειδική σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης και υπεύθυνη του προγράμματος  Μαρία Νταντάμη), ενώ την παρουσίαση έκανε η Λένα Γεωργούλη.

Στον επίλογο, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο αξιολόγησης και έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης.