Φεστιβάλ Ολύμπου, από τον Όλυμπο στην Ακρόπολη | Παρουσίαση του 51ου Φεστιβάλ στην Αθήνα

Πολιτισμός

Το ταξίδι του Φεστιβάλ Ολύμπου συνεχίζεται με στάση  αυτή τη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα το μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί φιλόξενος οικοδεσπότης  ένας δικός μας άνθρωπος, ο καθηγητής, Δημήτρης Παντερμαλής. Άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του σπουδαιότερου μουσείου στον κόσμο, για να υποδεχτεί το Φεστιβάλ Ολύμπου, που και ο ίδιος συνέβαλε τα μέγιστα στη γένεσή του και στη συνέχεια στην άνδρωσή του.

Στο γνώριμο πια χώρο του  αμφιθεάτρου του  Μουσείου της Ακρόπολης, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Γρηγόρης Παπαχρήστος και  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Μελίνα Παπαδοπούλου, Πλάτων Τασχουνίδης και Ραφαήλ Μετενίδης, καθώς και το στελεχιακό δυναμικό του Φεστιβάλ Ολύμπου, Νίκος Λακασάς, Ροδή Ναβροζίδου, Εύη Μιχωλού, υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους, εκπροσώπους  ΜΜΕ, φορέων, συλλόγων, χορηγών, πολιτικών κομμάτων, καλλιτεχνικών σχημάτων, ηθοποιούς και παραγωγούς, παραστάσεων που  περιλαμβάνονται στις φετινές εκδηλώσεις.

Οι προκλήσεις της νέας πεντηκονταετίας

Στη πορεία των 50 χρόνων του Φεστιβάλ και στις προκλήσεις της νέας πεντηκονταετίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ κ. Παπαχρήστος, στις προσπάθειες που καταβάλλονται έτσι ώστε το Φεστιβάλ να είναι αντάξιο των προσδοκιών των Πιεριέων αλλά και των εκατοντάδων επισκεπτών του, που κάθε χρόνο απολαμβάνουν παραστάσεις και δρώμενα, υψηλών προδιαγραφών,  στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στο Κάστρο του Πλαταμώνα και στους άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας..

Εξωστρέφεια και Πολιτισμός

Οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ εκπροσωπήθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και τον δήμαρχο Δίου Ολύμπου κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο, οι οποίοι υπογράμμισαν  μεταξύ άλλων τη σημασία του Φεστιβάλ Ολύμπου, στην προβολή και την ανάπτυξη της Πιερίας σε όλους τους τομείς.

Στη σημασία του Φεστιβάλ και στη μακροχρόνια επιτυχημένη πορεία του αναφέρθηκαν οι βουλευτές Πιερίας Ν.Δ κ. Σάββας Χιονίδης και ΣΥΡΙΖΑ  κα. Μπέττυ Σκούφα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ κα Σία Αναγνωστοπούλου, εκφράζοντας τον θαυμασμό της για όσα έχει πετύχει το Φεστιβάλ Ολύμπου.

Τιμώμενη χώρα το 2023, η Ινδία, εν αναμονή της επίσημης έγκρισης του υπουργείου Εξωτερικών

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος αλλά και περήφανος για την δυνατότητα συνεργασίας της χώρας του, με το Φεστιβάλ Ολύμπου, δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού της Πρεσβείας της Ινδίας κ. Rajendram. Δεν παρέλειψε στην τοποθέτησή του να αναφερθεί στις  στενές σχέσεις Ελλάδος – Ινδίας σε πολιτιστικό αλλά και εμπορικό επίπεδο και στις νέες δυνατότητες ενδυνάμωσης των σχέσεων μέσω του Φεστιβάλ.    

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου παρουσίασαν τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του ΟΡΦΕΟ, ο ηθοποιός Θοδωρής Σκούρτας, και η σεναριογράφος – εκπαιδευτικός Μάτα Κούρτη. Να σημειωθεί ότι από τη γιγαντοοθόνη του αμφιθεάτρου προβλήθηκαν δύο βίντεο που έκαναν μεγάλη εντύπωση στους παρευρισκόμενους. Το ένα αφορούσε τα πενήντα χρόνια του Φεστιβάλ Ολύμπου και το άλλο τις ομορφιές της Πιερίας

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ κα Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος της Ελληνό – Ινδικής Εταιρείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Βασιλειάδης,  εκπρόσωπος της ευρωβουλευτή κας Έλενας Κουντουρά, του βουλευτή κ. Φόντα Μπαραλιάκου, ο αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου κ. Διονύσης Φόλιος, η επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Λάμπρου Ξυπτερά, η κα Ελένη Ράπτη, αρχαιολόγος του υπουργείου Πολιτισμού, εκπρόσωπος της χορηγού  εταιρείας, Νερό Διός, εκπρόσωπος της εταιρείας ΤΡΕΝΟΣΕ.  Ακόμη παρευρέθηκαν  η ηθοποιός και παραγωγός  Κάρμεν Ρουγγέρη, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος, ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος, ο παραγωγός της Τάνιας Τσανακλίδου,  Γιάννης Περίδης, οι οποίοι συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου. Παρευρέθηκαν επίσης αρκετοί συμπολίτες μας που διαμένουν στην Αθήνα καθώς και πολλοί φίλοι του Φεστιβάλ Ολύμπου..  Όλοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου και το χαρακτήρισαν πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών και μεγάλων απαιτήσεων.

Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε δεξίωση στο καφέ του μουσείου, προσφορά της εταιρείας ΝΕΡΟ ΔΙΟΣ.

Το ταξίδι της παρουσίασης του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου, συνεχίζεται. Η επόμενη στάση στη Θεσσαλονίκη.