Ευχαριστήριο Χρήστου Τζιουβάρα – Περιφερειακός σύμβουλος Πιερίας

Πολιτική

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους όσους από τους Πιερείς πίστεψαν σε μένα, με τίμησαν με την ψήφο τους, και εμπιστεύτηκαν στο πρόσωπό μου έναν εκπρόσωπό τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο της περιόδου 2019-2023.

Είναι μεγάλη τιμή και συγχρόνως ευθύνη, αλλά και πρόκληση για εμένα προσωπικά και για όλα όσα έχουμε μπροστά μας. Δεν στρατευτήκαμε σε άλλη μία εκλογική – κομματική μάχη οπισθοφυλακής, αλλά θελήσαμε να υπερβούμε ένα διχαστικό περιβάλλον άγονων συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων που κυριάρχησε στις εκλογές που μας πέρασαν, προσπαθώντας να προσδώσουμε στην παρουσία μας ουσία και περιεχόμενο.

Μιλήσαμε για τον Όλυμπο και την προοπτική ένταξής του στην UNESCO, που μάλλον θα κληθούμε να το διαχειριστούμε τα επόμενα 1-2 χρόνια, μιλήσαμε για την συρρίκνωση – πληθυσμιακή και οικονομική – που υφίσταται η περιφέρεια του Νομού και ιδιαίτερα η ορεινή Πιερία, μιλήσαμε για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, για τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, αλλά και για όλα αυτά που δεν προλάβαμε να μιλήσουμε όπως για την ανάγκη και την προοπτική να μπει ξανά η Κατερίνη στον χάρτη των μεταφορών, για την θάλασσα, το βουνό, την αρχιτεκτονική και την παράδοση.  

Ξέρουμε, και ξέρω και εγώ προσωπικά, ότι δεν διανύουμε και τα καλύτερα χρόνια. Ο ανταγωνισμός σε έναν ανοιχτό κόσμο έχει αυξηθεί σημαντικά, αλλά και οι προοπτικές το ίδιο. Για να δυναμώσουμε την Πιερία πρέπει να δυναμώσουμε την Περιφέρεια, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σχέδιο, προγραμματισμό και στόχευση, αλλά και ταυτόχρονη αξιοποίηση των εργαλείων που μας παρέχονται (Χρηματοδοτικά, Νομικά, Θεσμικά, Χωροταξικά, Τεχνολογικά) ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζουμε ως Νομός, ως Περιφέρεια και προοπτικά ως Χώρα, ως τη μόνη διέξοδο από την κρίση που ταλανίζει την κοινωνία μας τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια.

Έχουμε πάρει μία απόφαση να παραμείνουμε στη Χώρα μας, να ζήσουμε και να εργαστούμε εδώ, και παράλληλα να κάνουμε και ότι περνάει από το χέρι μας συμμετέχοντας στα κοινά και προσφέροντας στο σύνολο, μέσα σε ένα περιβάλλον ομολογουμένως φθοροποιό και αποκρουστικό για τους νέους.

Ευχαριστώ και πάλι από την καρδιά μου που μαζί φτάσαμε ως εδώ, και συνεχίζουμε με όλα όσα έχουμε μπροστά μας, γιατί Πιερία σημαίνει εύφορη γη, αλλά για να αποδώσει καρπούς απαιτούνται Πράξεις.

Χρήστος Τζιουβάρας

Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας με τον Συνδυασμό «Πράξεις για τη Μακεδονία» – Χρήστος Παπαστεργίου

(Με την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ)