Χρηματοδότηση ύψους 2.491.291,92 ευρώ στον Δήμο Δίου Ολύμπου Από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του Υπουργείου Εσωτερικών

Οικονομία Πολιτική

Νέες εντάξεις 58 έργων και μελετών του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», συνολικού προϋπολογισμού 135.922.680,11 ευρώ, εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. Οι νέες εντάξεις αφορούν στην υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα, στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, της αγροτικής οδοποιίας και της ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, για την κάλυψη βασικών αναγκών (κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων, προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας κ.ά.).

Ο δήμος Δίου Ολύμπου

Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης έργων για την βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης, ο Δήμος Δίου Ολύμπου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 2.491.291,92 ευρώ και πιο συγκεκριμένα η ΔΕΥΑ Δίου Ολύμπου, για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού εγκαταστάσεων ύδρευσης και αναβάθμιση υποδομών Η/Μ εξοπλισμού δημοτικής ενότητας Ανατολικού Ολύμπου».

Υλοποίηση στοχευμένων έργων

Όπως έχει τονίσει ο Υπουργός Εσωτερικών, το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» αφορά σε εκατοντάδες έργα σε όλη τη χώρα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές δίνονται στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια, για να ωριμάσουν επιτέλους μελέτες που για χρόνια ήταν στο συρτάρι και να υλοποιηθούν στοχευμένα έργα βασικών υποδομών, τα οποία τα έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.