Προσλαμβάνονται 130 Γεωπόνοι για την ενίσχυση του ΕΛΓΑ

Αγροτικά Οικονομία

Με απόφαση του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου προσλαμβάνονται 130 Γεωπόνοι συμβασιούχοι, οκτάμηνης διάρκειας μέσω ΑΣΕΠ, για την ενίσχυση των Υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ με ανθρώπινο δυναμικό , ώστε με ταχύτητα να εξελιχθεί το εκτιμητικό έργο του Οργανισμού, μετά από τις ζημίες τις οποίες προκάλεσε στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου η πρόσφατη κακοκαιρία “Genesis”.

Ειδικότερα προσλαμβάνονται για την εκτίμηση των ζημιών στη Δυτική Μακεδονία, 35 Γεωπόνοι στο Υποκατάστημα Κοζάνης και αντιστοίχως για τις ζημιές στις καλλιέργειες άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων στα Υποκαταστήματα: Βεροίας: 25, Λάρισας: 20, Αλεξανδρούπολης :15, Θεσσαλονίκης: 12, Πάτρας :8, Ηρακλείου:5, Καβάλας:5 και Τρίπολης: 5.

Κατόπιν συνεργασίας του Προέδρου του ΕΛΓΑ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ Γεώργιο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη ο Οργανισμός είναι σε ετοιμότητα να προκηρυχθούν και νέες θέσεις εκτάκτων Γεωπόνων εάν αυτό απαιτηθεί από την εξέλιξη του εκτιμητικού έργου στις συγκεκριμένες περιοχές.