Π.Ε.Πιερίας | Εξοπλισμός στις εθελοντικές ομάδες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Κοινωνία

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, υλοποιώντας εγκεκριμένο τεχνικό δελτίο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, παραχωρεί στις εγγεγραμμένες Εθελοντικές Ομάδες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στους Δήμους της Πιερίας, Η/M ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, για να χρησιμοποιηθούν σε δράσεις που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο ενεργοποίησης των εθελοντών από την Πολιτική Προστασία.

Με δαπάνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρέχεται σε μέλη των εθελοντικών ομάδων της Πιερίας, που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εθελοντικών Ομάδων / Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά και στους Δήμους της Πιερίας, Η/M Εξοπλισμού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας.

Η δράση της προμήθειας γίνεται από το έργο με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Η/M ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση Δομών και Εξοπλισμού για την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. ΠΚΜ (ΕΣΠΑ 2014-2020) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενταγμένου στο εγκεκριμένο τεχνικό δελτίο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα, η διάθεση του εξοπλισμού έγινε βάση της υλοποίησης πράξης που συμπεριλαμβάνεται και το υποέργο 6, με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Η/M ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ».

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται πράξη οι υποσχέσεις της Αιρετής Περιφερειακής Αρχής, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων αλλά και των Δήμων με εξοπλισμό προκειμένου εθελοντικές ομάδες και Δήμοι να εξοπλιστούν με νέο αναβαθμισμένο εξοπλισμό που θα τους βοηθήσει σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας», τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.