Μπ. Σκούφα για την εικόνα που παρουσιάζει η θάλασσα: “Έχουν γίνει από εχθές δειγματοληψίες από το Λιμενικό, στα Γκρέμια και στη Λεπτοκαρυά”

Κοινωνία Περιβάλλον

“Κατόπιν επικοινωνίας μου με τις αρμόδιες αρχές, έχουν γίνει από εχθές δειγματοληψίες από το Λιμενικό, τόσο στα Γκρέμια όσο και στη Λεπτοκαρυά. Αναμένονται ανάλογες ενέργειες και από το Τμήμα Υδροοικονομίας. Όπως επίσης ενημερώθηκα, αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρείται και στα παράλια του νομού Λαρίσης”, αναφέρει σε ανάρτηση της η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Μπέττυ Σκούφα.

Η εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η θάλασσα στα παράλια τόσο της Πιερίας όσο και της Λάρισας έχει προκαλέσει αντιδράσεις, προβληματισμό και ανησυχία στους κατοίκους, μετά και την πρόσφατη αποκάλυψη – καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Τάκη Λεμονόπουλου στη συνεδρίαση του Δ.Σ Κατερίνης ότι λόγω διακοπής ρεύματος που είχε ως αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει ο βιολογικός σταθμός, έπεσαν στη θάλασσα 10.000 κυβικά λύματα.

Τι είχε καταγγείλει ο κ. Λεμονόπουλος

Σύμφωνα με το onlarisa.gr, διαψεύδει η ΔΕΥΑ Αγιάς περί λυμάτων στη θάλασσα. Σε σχετική ανακοίνωση μετά τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις των δειγμάτων που ελήφθησαν, η επιχείρηση αναφέρει τα εξής: «Χθες 4 Ιουνίου μετά από ανεύθυνα δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι λύματα από την Πιερία κατέκλυσαν τις παραλίες του Δήμου Αγιάς πήραμε δείγματα θαλασσινού νερού τα οποία στείλαμε στο διαπιστευμένο εργαστήριο της ΔΕΥΑ Λάρισας. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι πρόκειται για πλαγκτόν φαινόμενο σύνηθες για την εποχή που διανύουμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας όλοι μας μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς κανένα φόβο τις υπέροχες παραλίες του Δήμου μας. Θέλουμε επίσης να επισημανουμε  ότι το αποχετευτικό δίκτυο της παραλιακής μας ζώνης και ο Βιολογικός Καθαρισμός διαθέτουν ηλεκτρογεννήτριες για την περίπτωση διακοπής ρεύματος.»