Συνάντηση Μητροπολίτη Κίτρους και Βουλευτή Πιερίας Άννας Μάνη με επίκεντρο το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Κοινωνία

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Πνευματικό της Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» καινοτομούν για μια ακόμη φορά με τη δυναμική τους παρουσία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus+  για τον τομέα Νεολαία.

          Κατόπιν πρωτοβουλιών και συντονισμένων ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και την καταλυτική αρωγή της Βουλευτή Πιερίας κας Άννας Μάνη, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους συμμετέχει ενεργά στη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στον τομέα της νεολαίας, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είτε ως επικεφαλής είτε ως εταίρος.

          Πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουνίου η Βουλευτής κα Άννα Μάνη επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την  έγκριση της πρότασης που υπέβαλλε  το Πνευματικό Κέντρο της τοπικής Εκκλησίας «Ο Άγιος Φώτιος» στο πλαίσιο του Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας R1/2022, «Βασική Δράση 1-Μαθησιακή Κινητικότητα ατόμων-Κινητικότητα Νεολαίας».

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε την Βουλευτή Πιερίας κα Άννα Μάνη σχετικά για  τις ενέργειές της σχετικά με τη διεκδίκηση της σημαντικής αυτής ευρωπαϊκής δράσης.

          Το έργο θα υλοποιηθεί με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της Νεολαίας μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, περιλαμβάνει την κινητικότητα συνολικά σαράντα  νέων, από Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία και Ελλάδα και θα ξεκινήσει τον Αύγουστο στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο. Η θεματική του αφορά την πολιτιστική κληρονομιά και τον πρωτογενή τομέα.

          Το σχέδιο με τίτλο ««Opening of the horizon» θα φέρει σε επαφή νέους και νέες από τέσσερις διαφορετικές χώρες  με σκοπό την κατανόηση των διαφορετικών πτυχών της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε χώρας με επίκεντρο την Ορθοδοξία, καθώς και κοινωνικών θεμάτων όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η νεανική επιχειρηματικότητα.

          Το πρόγραμμα αναμένεται να βοηθήσει όλους τους νέους να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς, να ενισχύσουν την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη, να αναπτύξουν νέες και καινοτόμες προσεγγίσεις στο αντικείμενο του πολιτισμού, να συνεργαστούν με οργανισμούς που εδρεύουν στο εξωτερικό και να μοιραστούν καλές πρακτικές, που συνδέονται με την κοινή χριστιανική πίστη.