Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού με Ε.Π.Μ.

Πολιτισμός

Η θεσμοθετημένη εδώ και εννέα χρόνια Αυγουστιάτικη συναυλία τη βραδιά της πανσέληνου στην αρχαία Πύδνα, αποτέλεσε το επίγραμμα της συνάντησης εργασίας του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού, Αναστάσιου Μανώλα με την αντιπροσωπεία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

  Ο πρώτος πολίτης του βόρειου Δήμου της Πιερίας, υποδέχθηκε στην έδρα του στο Δημοτικό διαμέρισμα Αιγινίου, την πρόεδρο της Εστίας, Στέλλα Τζιτζιλή και τους συνοδεύοντες την, Γρηγόριο Μιτσοκάπα-επίτιμο πρόεδρο, Ιωάννα Ηλιάδου-έφορο χορωδίας και τον μαέστρο, Ευθύμιο Μαυρίδη.

  Η συναυλία που υλοποιείται κάθε χρόνο την λαμπρότερη και φωτεινότερη νύχτα του χρόνου, η Πανσέληνος του θερμότερου μήνα του έτους, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Πύδνας και συγκεκριμένα την Παρασκευή, στις 12 Αυγούστου 2022.

  Είναι ασφαλώς μια εκδήλωση με ρομαντισμό, γοητευτική αύρα, παρέα με την απεραντοσύνη του Θερμαϊκού, αλλά και με το ολόγιομο φεγγάρι να συνοδεύει τα μουσικά ακούσματα που θα αποδώσουν η ορχήστρα, η χορωδία και οι σολίστες του πολύπλευρου πολιτιστικού φορέα της Πιερίας.  

  Το φετινό θεματολόγιο της συναυλίας θα είναι αυτό που ταιριάζει στο αέναο ταξίδι της φεγγαράδας, ο έρωτας, όπου πλοηγός είναι η ωριοπλέξουδη Σελήνη η οποία  ως ερωτική κόρη, αναστατώνει μοναδικά με τα καμώματά της, ενώ ο τραγουδοποιός σιγοτραγουδά … «έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία».

  Υποδεχόμενος την Εστιακή αντιπροσωπεία ο κ. Μανώλας, αφού ευχαρίστησε για τη συνεργασία, δήλωσε την πλήρη υλικοτεχνική συμβολή του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού για την βέβαια επιτυχή συναυλία,  την οποία όλα αυτά τα χρόνια την  αγκάλιασε η κοινωνία της περιοχής με την μεγάλη συμμετοχή, αλλά και ευρύτερα.

  Από πλευράς της Εστίας, η κ Τζιτζιλή επισήμανε την άριστη και πολύχρονη συνύπαρξη των δύο πλευρών και γνωστοποίησε ότι ο σύλλογος ανταποκρίνεται πάντα σε ανάλογες πρωτοβουλίες, μάλιστα με όλα τα τμήματά του, προτείνοντας την γενικότερη συνεργασία για την αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού αλλά και ευρύτερα.

  Οι κ. Μιτσοκάπας, Ηλιάδου και Μαυρίδης, στάθηκαν στα διαδικαστικά θέματα της βραδιάς.

  Η συναυλία αποτελεί μέρος του προγράμματος του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου, υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού «Στο φως του φεγγαριού» και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, καθώς  και με την καθοριστική συμβολή του τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ.  

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης