Μπ. Σκούφα: «Φόβος, ανησυχία και αγωνία των κατοίκων της Τ.Κ. Ελάφου από την αιφνιδιαστική αλλά μεθοδευμένη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας»

Πολιτική

Αναφορά της Βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Την αναστάτωση αλλά και αγανάκτηση ενός ολόκληρου χωριού και συγκεκριμένα της Ελάφου του Δήμου Κατερίνης, με την αιφνιδιαστική τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, φέρνει στη Βουλή, με Αναφορά της, η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα., μετά και το ψήφισμα των κατοίκων του χωριού, το οποίο υπογράφει η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.

Αιφνιδιαστική τοποθέτηση χωρίς διαβούλευση

 Η ξαφνική, χωρίς καμία διαβούλευση τοποθέτηση και λειτουργία νέας κεραίας κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε σε οικόπεδο του κτιρίου του ΟΤΕ, σε κεντρικό δρόμο της Ελάφου, έχει προκαλέσει φόβο, ανησυχία και αγωνία στον τοπικό πληθυσμό καθώς θεωρείται επιβλαβής για την υγεία τους. Σύμφωνα με το ψήφισμα των κατοίκων της περιοχής, ενδεικτικό της ασυνήθιστα μεγάλης ισχύος της, είναι ότι προκαλεί παρεμβολές στις συχνότητες των τηλεοπτικών σταθμών και προβλήματα στην θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Αυταρχικές ενέργειες υπό τον μανδύα της νομιμότητας

«Οι αυταρχικές ενέργειες, ακόμη και υπό τον μανδύα της νομιμότητας, δικαίως προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Σκούφα, αφού ακόμη και αν υποτεθεί ότι η κεραία βρίσκεται εντός των νομίμων προδιαγραφών λειτουργίας και εκπομπών, η μεθόδευση της αιφνιδιαστικής τοποθέτησής της, ήταν λογικό να προκαλέσει την αγανάκτηση των πολιτών. Επιβάλλεται να είχε προηγηθεί κάποια διαβούλευση με το τοπικό συμβούλιο και η ενημέρωσή του για την συμβατότητα με την υγεία του πληθυσμού.