Σ.Χιονίδης: Μειώνουμε την γραφειοκρατία, αλλάζουμε στην καθημερινότητά μας – Ομιλία στην Βουλή για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων

Πολιτική

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων. Με το εν λόγω νομοσχέδιο, που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους, αποδεσμεύεται πλέον η ελληνική αστυνομία από τη διενέργεια επιδόσεων εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης.

Στην τοποθέτησή του, ο Βουλευτής της ΝΔ Πιερίας κ. Σάββας Χιονίδης έκανε λόγο για ένα σχέδιο νόμου που ασχολείται με απλά, καθημερινά, αυτονόητα ζητήματα σημειώνοντας πως «είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε αυτές τις δράσεις για τα αυτονόητα. Εδώ λοιπόν διευκρινίζονται και διασαφηνίζονται πράγματα. Μπαίνουν επείγοντα ζητήματα, τα οποία οφείλουμε να λύσουμε και τα οποία είναι ουσιαστικά για την καθημερινότητα και την λειτουργία της κοινωνίας».

Σχετικά με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας επίδοσης εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης ο κ. Χιονίδης χαρακτήρισε το ζήτημα αυτονόητο προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση έχει δείξει το δρόμο και βλέπουμε πως έρχεται το παζλ και ενώνεται με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε πόρους, τόσο ανθρώπινους, όσο και οικονομικούς».

«Δύο σώματα είναι αυτά που μπαίνουν μπροστά σε όλες τις ταλαιπωρίες πάντοτε την ύστατη στιγμή. Ο στρατός και η Αστυνομία. Δια πάσαν νόσον το φάρμακο είναι η Αστυνομία. Για τον covid η Αστυνομία, για την διατάραξη η αστυνομία, για μία σειρά θέματα η Αστυνομία. Πρέπει λοιπόν να κάνει και το γνήσιο της υπογραφής; Όταν μάλιστα έχουμε δώσει αυτή τη δυνατότητα και μέσα από το gov.gr;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Πιερίας

Μάλιστα, ο κ. Χιονίδης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, προτείνοντας, πλέον, και η ηλεκτρονική διεύθυνση του κάθε πολίτη να προστεθεί στις βάσεις δεδομένων του κράτους για να ξέρει, όπως είπε, το κράτος και η αστυνομία τον κάθε πολίτη. «Το know your customer να γίνει know your citizen και να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά πως «δίνουμε μια άλλη αίσθηση για μια άλλη Ελλάδα, η οποία, μέσα από την κανονικότητα των κρίσεων, μπορεί και βγαίνει προς τα μπρος, τηρώντας απαρέγκλιτα το πρόγραμμά της. Γίνονται πολλά βήματα. Πολλά βήματα που πιθανόν θεωρούνται αυτονόητα. Αλλά τα αυτονόητα είναι αυτά τα οποία χρειαζόμαστε σε μια Ελλάδα που αλλάζει. Να αλλάξουμε και στην καθημερινότητά μας».