Δ.Σ Κατερίνης | Η συζήτηση για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Έλαφο – Οι αντιπαραθέσεις, τα έγγραφα και η αγωνία των κατοίκων (video)

Κοινωνία

Το θέμα της  εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Έλαφο, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε, ποιοι γνώριζαν και ποιοι όχι, τι έγγραφα υπήρχαν και αν δόθηκε η απαραίτητη άδεια, συζητήθηκαν προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, παρουσία κατοίκων της Ελάφου και εκπροσώπων της επιτροπής που συγκροτήθηκε οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία της κεραίας.

Χ. Φωτόπουλος «Ο δήμος δεν γνώριζε αλλά κάποιες υπηρεσίες γνώριζαν»

Ο Χρήστος Φωτόπουλος, εκπρόσωπος των κατοίκων όπως και ο Χρήστος Μελιόπουλος,  αναφέρθηκαν στο ιστορικό παρουσιάζοντας τα έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους. «Δεν αμφιβάλλω ότι δεν γνώριζε κανείς από το Δήμο Κατερίνης ότι στήνεται κεραία, όμως η αίτηση που υπάρχει από συγκεκριμένη εταιρία, είναι από 7/4, πρωτοκολείται στο δήμο Κατερίνης  και ο  από δήμος Κατερίνης 7/4 αυθημερόν, εκδίδει άδεια εγκατάστασης σταθμού  κινητής τηλεφωνίας στην Έλαφο Πιερίας. Άρα κάποιες υπηρεσίες του δήμου γνώριζαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος.

Θ. Αναστασιάδης:  «Ο Δήμος Κατερίνης γνώριζε πολύ καιρό πριν τις προθέσεις της εταιρίας»

«Ο επικεφαλής της επιτροπής αγώνα των κατοίκων της Ελάφου για το ξήλωμα της κεραίας κύριο Φωτόπουλου Χρήστος, εξέθεσε ανεπανόρθωτα την Διοίκηση Κουκοδήμου – Νταντάμη, παρουσιάζοντας έγγραφα ότι ο Δήμος Κατερίνης γνώριζε πολύ καιρό πριν τις προθέσεις της εταιρίας. Έγινε αντιληπτό  στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ότι μπορεί να μην θέλει κανένας μας την κεραία δίπλα στα σπίτια των κατοίκων, αλλά υπήρξε έως σήμερα ολιγωρία εκ´ μέρους της Διοίκησης, δεν έγιναν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και κυρίως δεν είπαν, τι ακριβώς βήματα θα ακολουθήσουν στο εξής για να φύγει η κεραία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αναστασιάδης και προσέθεσε: « Εντύπωση μου προκάλεσε και το γεγονός ότι ο κ. Νταντάμης δεν γνώριζε ότι η κεραία ηλεκτροδοτείται παρανόμως  από γειτονικό κτίριο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Τραγική επίσης και η κλήση αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Δημαρχείο λες και κινδύνευε κανείς από την παρουσία των κατοίκων της Ελάφου. Και αντί ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κουκοδήμος, να ηγηθεί της προσπάθειας συντονισμένων ενεργειών, αντί να τοποθετηθεί με νηφαλιότητα και συναίνεση όπως θα έπρεπε εκ´ της θέσης του να κάνει, είπε το επικό: «να βάλουμε …όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι από 1000€ για να πέσει η κεραία. Δέχεστε;» Για να λάβει την χλεύη των κατοίκων του χωριού και φυσικά των υγιώς ακόμα σκεπτόμενων Δημοτικών Συμβούλων, όλων των παρατάξεων…καθώς η κεραία δεν πέφτει με λεφτά. Δεν λύνονται όλα με τα λεφτά κύριε Δήμαρχε», υπογράμμισε.

Οι τοποθετήσεις του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων και η αγωνία των κατοίκων

Η συνεδρίαση είχε από όλα. Εντάσεις, αντιπαραθέσεις, επιχειρήματα, αλλά κυρίως αγωνία από την πλευρά των δημοτών που παρακολουθούσαν τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων και φυσικά την τοποθέτηση του δημάρχου Κατερίνης, που πρότεινε: « Θα βάλουμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από την τσέπη μας και αύριο το πρωί θα την κατεδαφίσουμε. Από ένα χιλιάρικο θα χρειαστεί; δυο χιλιάρικα θα χρειαστεί; Από την τσέπη μας ο καθένας. Είστε σύμφωνοι;»