Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση «Prowein 2022» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Τουρισμός

Στη Διεθνή Έκθεση «Prowein 2022» που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε με επιτυχία για τέταρτη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

          Η «Prowein 2022» είναι η μεγαλύτερη έκθεση Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στο κόσμο, καθώς σε αυτήν συμμετείχαν 6.900 εκθέτες από 64 χώρες και περισσότεροι από 61.500 επαγγελματικοί επισκέπτες από 143 χώρες.

          Είναι η τέταρτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στη μεγάλη αυτή έκθεση, όπου διακρίθηκεμε τις ξεχωριστές ποικιλίες της, τις οποίες παρουσίασαν εκλεκτοί οινοποιοί του τόπου μας. Οι παραγωγοί οίνου και αλκοολούχων ποτών της Περιφέρειας πραγματοποίησαν σημαντικό αριθμό εμπορικών συναντήσεων και επιχειρηματικών επαφών, πολλές από τις οποίες αναμένεται να αποφέρουν εμπορικές συμφωνίες, ενώ για μια ακόμη φορά ξεχώρισαν για τη ποιότητα και τη μοναδικότητα των προϊόντων τους.

          Να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν δεκάδες επαγγελματίες και επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Βασίλης Κοΐνης, καθώς και η σύμβουλος οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας Φρίντα Γεωργίου.

          Όπως δήλωσε ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επενδύει στη συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις οίνου και αλκοολούχων ποτών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με σκοπό τη στήριξη των επιχειρήσεων παραγωγής. Με απώτερο στόχο την ανάδειξη των ποιοτικών και μοναδικών προϊόντων που παράγονται στην Περιφέρεια, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους στη διεθνή αγορά και την αύξηση της εξωστρέφειας».