2ο ΓΕΛ Κατερίνης: Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης

Κοινωνία

Το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης στα πλαίσια του Προγράμματος «EPAS: Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» τίμησε την Ημέρα της Ευρώπης  την Τρίτη 17 Μαΐου. Σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο σχολικό αμφιθέατρο, τα παιδιά παρουσίασαν τις δράσεις του προγράμματος που εκπονείται σε συνεργασία με την Ελληνική Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σκοπό την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με ευρωπαϊκή συνείδηση

. Οι νεαροί/ες πρεσβευτές του 2ου ΓΕΛ  είχαν τη τιμή να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά σχετικά με τις προοπτικές και τις προκλήσεις των νέων στην Ε.Ε με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας. Σε εγκάρδιο κλίμα ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, για τις αξίες τις οποίες πρεσβεύει η Ε.Ε, για τις προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι Ευρωπαίοι πολίτες στην καθημερινότητά τους και απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι junior embassadors σχετικά με τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που η Ε.Ε τους παρέχει.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας  χαιρετισμούς οι βουλευτές του νομού μας, κ. Μάνη-Παπαδημητρίου και κ. Σκούφα, εκπρόσωποι των βουλευτών κ.κ Μπαραλιάκου και Χιονίδη, εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου, η Προϊσταμένη της Β΄θμιας ν. Πιερίας, κ. Τσιαργαλή, η Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου και παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας, κ. Αγγέλη. Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές-τριες μας για την αξιόλογη προσπάθεια τους και ευχόμαστε να συνεχίσουν σε ανάλογες δράσεις από τις οποίες αποκομίζουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Ο Διευθυντής                                                                    Οι Συντονίστριες του Προγράμματος

Αλεκάκης Παναγιώτης                                                Κουτρούπα Κατερίνα

Κίτσιου Γεωργία

Τρύπου Παναγιώτα

Θεοδωροπούλου Ευαγγελία