Συνέντευξη Τύπου, Φεστιβάλ Ολύμπου: Στις 8 Ιουνίου η παρουσίαση του προγράμματος – 1η Ιουλίου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις

Πολιτισμός

Στους στόχους του φετινού προγράμματος  του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, στις αλλαγές που έχουν γίνει αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία των εκδηλώσεων, αναφέρθηκαν ο Προέδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστος και οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος και ο αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Πιερίας, σε ένα εξαιρετικό χώρο  στα Πλατανάκια  στο Αναψυκτήριο – Ταβέρνα «Άγιος Διονύσιος», ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι χορηγός του Φεστιβάλ.

Ο κ. Παπαχρήστος, αποκάλυψε πως την επόμενη χρονιά τιμώμενη χώρα θα είναι η Ινδία και σημείωσε ότι από πλευράς υποδομών όλα είναι έτοιμα σε ότι αφορά τους χώρους στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. “Είμαστε έτοιμοι από πλευράς προγράμματος. Είναι από τις λίγες φορές που είμαστε τόσο νωρίς έτοιμοι τόσο στο πρόγραμμα όσο και από πλευράς υποδομών”, ανέφερε ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν 1η Σεπτεμβρίου. Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει στις 8 Ιουνίου στο Κέντρο Τεχνών “Εννέα Μούσες” (πρώην οικεία Τσαλόπουλου).

Η αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου έκανε λόγο για έναν ζωντανό πολιτιστικό και πολιτισμικό πυλώνα, όχι μόνο της Πιερίας, αλλά όλης της χώρας. «Σηματοδοτούμε μια ακόμη καλύτερη εποχή για τον πολιτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου κ. Γερολιόλιος υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό ένας θεσμός όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου να  διοργανώνει τις παραστάσεις του σε έναν χώρο όπως ο δήμος. «Να συγχαρούμε το νέο Δ.Σ για την προσπάθεια που καταβάλλει», τόνισε και το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Πιερίας και ένα από τα πιο αξιόλογα φεστιβάλ τα οποία σήμερα διαδραματίζονται στον ελληνικό χώρο. «Έχουμε όχι μόνο καθήκον και υποχρέωση αλλά και τη διάθεση να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούσε», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης κ. Νταντάμης από την πλευρά του, σημείωσε ότι ο δήμος Κατερίνης στηρίζει το Φεστιβάλ και αυτή τη χρονιά με ποσό αυξημένο από πέρυσι κατά δέκα χιλιάδες ευρώ, δηλαδή για φέτος 30.000 ευρώ. Αναφέρθηκε στην πρόταση του Δήμου για ενεργό ανάμειξη της αυτοδιοίκησης στα δρώμενα του Οργανισμού με την έννοια ότι θα μπορούσε η αυτοδιοίκηση να εξασφαλίζει την απόλυτη βιωσιμότητα του Φεστιβάλ έτσι ώστε να μην υπάρχει αγωνία για την οικονομική ευμάρεια του Φεστιβάλ. «Ως Δήμος Κατερίνης θα θέλαμε να είναι ο  κύριος υποστηρικτής – γιατί όχι να αναλάβει και το φεστιβάλ – κρατώντας ο Οργανισμός την αυτοτέλεια του και το αυτοδιοίκητο», είπε ο κ. Νταντάμης, μια πρόταση όμως για την οποία παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου εξέφρασε την αντίθεση του, τονίζοντας ότι η Π.Ε.Πιερίας θα πρέπει να είναι η σκέπη και συνοδοί οι δήμοι.

Η Συνέντευξη Τύπου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Γιώργος Χανδόλιας αναφέρθηκε στο πλαίσιο των παραστάσεων και την επιλογή των εκδηλώσεων.

Στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, παραβρέθηκαν και απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν, ο αντιπρόεδρος Οδυσσέας Μανωλόπουλος, η Υπεύθυνη Εφορίας Διαχείρισης Υποδομών και Οργάνωσης Εκδηλώσεων Λένα Γεωργούλη και ο Υπεύθυνος Εφορίας Χορηγιών, Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων και Διεθνών Πολιτιστικών Συνεργασιών, Ραφαήλ Μετενίδης και ο Διοικητικός Διευθυντής Νίκος Λακασάς