Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη ανακαίνισης-επανάχρησης του Χατζογλείου Σχολείου μεταξύ της Π.Ε. Πιερίας και των αναδόχων

Πολιτισμός

Την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, στα γραφεία της Π.Ε. Πιερίας, υπεγράφη η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης ανακαίνισης – επανάχρησης του Χατζογλείου Σχολείου μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της ένωσης οικονομικών φορέων με την επωνυμία ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ- ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Π.Ε Πιερίας, “το έργο αυτό με κωδικό 4272ΠΙΕ001ΠΡΟ16 και χρηματοδότηση από το Τεχνικό Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί αξιόλογο τεχνικό έργο και η ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, πολεοδομική, συμβολική και περιβαλλοντική σημασία του, καθώς και η λειτουργία του, o όγκος του, η θέση του και η χρήση του θα έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της  Πιερίας, αλλά και στην ευρύτερη εικόνα του δημόσιου χώρου στην πόλη της Κατερίνης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στοχεύουν στην αποκατάσταση του ιστορικού νοήματος και την ανάδειξη της ξεχωριστής ταυτότητας του Χατζογλείου Σχολείου, του οποίου η ιστορία το καθιστά σε ένα τοπόσημο της Κατερίνης, ένα κτίριο που διαθέτει τα προσόντα για να αναφέρεται και να προσφέρεται στο σύνολο της πόλης”.