Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Η Ελλάδα κάθε μέρα που περνά γίνεται πιο ισχυρή από ποτέ» – Ομιλία για την ιστορική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Η.Π.Α.

Πολιτική

Κατά την τοποθέτησή της η Βουλευτής επισήμανε αρχικά ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν επιτύχει νέες διεθνείς συμμαχίες αλλά και συμφωνίες στρατηγικής σημασίας που ισχυροποιούν την αποτρεπτική δύναμη της χώρας και αναβαθμίζουν τον γεωπολιτικό της ρόλο. Σπουδαίες κατακτήσεις μιας Ελλάδας ανοιχτών οριζόντων.

Επιστέγασμα των κατακτήσεων αυτών είναι η συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που δίνει σταθερή προοπτική στη συνεργασία των δύο χωρών και κίνητρο στην Αμερική να επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας. 

Μία συμφωνία, που όπως τόνισε η Βουλευτής, έχει τεράστια εθνική σημασία, ιδίως έναντι της Τουρκίας, καθώς εδραιώνει τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στο κρίσιμο γεωπολιτικό και ενεργειακό σταυροδρόμι και υψώνει μία ισχυρή ασπίδα προστασίας έναντι οποιασδήποτε πρόκλησης, έναντι οποιουδήποτε αναθεωρητισμού.

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χτίζει την Ελλάδα του 21ου αιώνα, την Ελλάδα για τις επόμενες γενιές. Μία Ελλάδα σταθερά προσηλωμένη στις αρχές του διεθνούς δικαίου, στην ειρήνη και την ευημερία των λαών, σταθερά αντίθετη σε κάθε προκλητικότητα και επιθετική ρητορική.

Αλλά ταυτόχρονα και μία Ελλάδα με ισχυρή άμυνα και αποτρεπτική ισχύ, με υπερσύγχρονα Rafale και φρεγάτες, με στέρεες και δυνατές διεθνείς συμμαχίες. Μία Ελλάδα που υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τα εθνικά της συμφέροντα. Και η Ελλάδα, κάθε μέρα που περνά, παρά τις δυσχέρειες και την ταραγμένη διεθνή συγκυρία, είναι βέβαιο ότι γίνεται πιο ισχυρή από ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά κλείνοντας την εισήγησή της η κυρία Μάνη.

Ολόκληρη η τοποθέτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=o6rI565_fu8