Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Την ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Πιερίας ζήτησε από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ε. Τουρνά

Πολιτική

Την ανάγκη για άμεση στελέχωση με επιπλέον προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κατερίνης και Λιτοχώρου αλλά και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Κολινδρού και Λεπτοκαρυάς, τόνισε η Βουλευτής κατά τη συνάντησή της με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελο Τουρνά.

  Η κυρία Μάνη επισήμανε ότι υπάρχουν αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες, ειδικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, ενόψει της έναρξης των εργασιών στη σήραγγα Τ4 (σήραγγα Κατερίνης) και της μόνιμης παρουσίας πυροσβεστικού οχήματος στη σήραγγα, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες.

  Οι ανάγκες αυτές προκύπτουν άλλωστε και ενόψει της αντιπυρικής περίοδου, κατά την οποία αυξάνονται κατακόρυφα τα ορειβατικά ατυχήματα και τα συμβάντα  στον Όλυμπο και τα Πιέρια Όρη αλλά και διπλασιάζεται ο πληθυσμός της περιοχής, λόγω των τουριστών και των ημερήσιων επισκεπτών.

  Για να μην υπάρχουν εκπτώσεις στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, θα πρέπει οι υπηρεσίες να επανδρωθούν επαρκώς και να ενισχυθούν με νέες αναπνευστικές συσκευές, με ένα υδροφόρο όχημα και με ένα ακόμα όχημα μεταφοράς προσωπικού.

  Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τη Βουλευτή ότι θα εξετάσει άμεσα τα ζητήματα που του έθεσε και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη διευθέτησή τους.