Δήμος Κατερίνης: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη για την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων & μπαζών σε κοινόχρηστους χώρους

Κοινωνία Περιβάλλον
  • Επιχείρηση καθαρισμού στην πόλη της Κατερίνης & στην Παραλία

Σε τοποθεσία παράνομης απόθεσης, ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων και μπαζών, μετατράπηκαν για πολλοστή φορά  κοινόχρηστοι χώροι στην οδό Ν.Πλαστήρα στην Κατερίνη και στην Τ.Κ. Παραλίας (πλησίον γηπέδου), αντίστοιχα.

Ο εντοπισμός μεγάλων ποσοτήτων από μπάζα, ογκώδη αντικείμενα, απορρίμματα, αδρανή υλικά έγινε κατόπιν αυτοψίας στελεχών της υπηρεσίας καθαριότητας. Στις άμεσες μάλιστα προθέσεις του Δήμου Κατερίνης είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη και η υποβολή μήνυσης.

Επιπλέον, στον προγραμματισμό του Δήμου είναι να τοποθετηθούν στις περιοχές αυτές σύγχρονα συστήματα ελέγχου, προκειμένου να εντοπιστούν οι παραβάτες και γενικότερα  όσοι επιχειρήσουν εκ νέου να τις επιβαρύνουν. Στους κοινόχρηστους χώρους που προαναφέρθηκαν θα γίνει γενικός καθαρισμός, θα συγκεντρωθούν και θα απομακρυνθούν μπάζα και απορρίμματα.

«Καλούνται οι δημότες να συνδράμουν για την προστασία του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος» επισημαίνει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κώστας Γραμματικόπουλος σημειώνοντας ότι: «Διαρκής προσπάθειά μας είναι να μεταμορφώσουμε  δημόσιους χώρους από εστία ρύπανσης σε ζωτικούς και οικείους χώρους, που θα χαίρονται όλοι οι δημότες».

Υπενθυμίζεται ότι οι Υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου, βρίσκονται καθημερινά στη διάθεση του δημότη για την εξυπηρέτησή του. Ειδικότερα, οι Δημότες μπορούν για οποιαδήποτε πληροφορία, ενημέρωση και εξυπηρέτηση, να απευθύνονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλέφωνα: 2351350581, 2351350584 και 2351350592.