Blue drops of ink-Έκθεση φωτογραφίας της Μένης Σεϊρίδου

Πολιτισμός

 Το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 έγιναν τα εγκαίνια μίας ξεχωριστής έκθεσης φωτογραφίας της Μένης Σεϊρίδου, με τίτλο «Blue drops of ink», στην Αστική Σχολή Κατερίνης, στο πλαίσιο των Εαρινών Ημερών Μουσών 2022 της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνος.

     Ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση, με ένα πολυπληθές κοινό και μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν πολλά μέλη της Φωτογραφικής ομάδας «Ίριδα» της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, μέλη της Φωτογραφικής ομάδας Κατερίνης του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας αλλά και επαγγελματίες φωτογράφοι και λάτρεις γενικά της φωτογραφίας, του λόγου και της τέχνης και πολλοί φίλοι που  αγαπούν την Ίριδα και της Εστία.

     Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Θάνος Κόσυβας, συγγραφέας-φωτογράφος, όπου μεταξύ των άλλων είπε ότι: «To Blue drops of ink είναι μια σειρά φωτογραφιών οι οποίες αφηγούνται διάφορες ιστορίες και αφήνουν τον θεατή ελεύθερο ώστε να εγγράψει τις δικές του ερμηνείες στις εικόνες. Μας μεταφέρουν την εικόνα ενός ανθρώπου με μία ιδιαίτερη αύρα ευαισθησίας, ενός άνθρωπου με αισιοδοξία. Η Μένη Σεϊρίδου με τις φωτογραφίες της, με ένα μοναδικό τρόπο καταφέρνει να ταξιδέψει τον θεατή στο δικό της, μοναδικό σύμπαν. Όποιο σκηνικό χώρου και να διαλέξει, όποια πρόσωπα και να αποφασίσει να βάλει στο κάδρο της, όποιο είδος σκηνοθεσίας και αν χρησιμοποιεί, δεν παύει να διηγείται την ιστορία της ζωής της και του γενέθλιου τόπου της, την Ν. Αγαθούπολη και την Πιερία που τόσο πολύ αγαπά».

     Η φιλοξενούμενη φωτογράφος, Μένης Σεϊρίδου, εμφανώς συγκινημένη, ανέπτυξε στο φιλότεχνο κοινό της Κατερίνης το όλο σκεπτικό για το συγκεκριμένο project και την έκθεση φωτογραφίας και απάντησε σε ερωτήσεις του. Κατόπιν, ο κόσμος ξεναγήθηκε και περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και απόλαυσε το κρασί του  παράλληλα με εποικοδομητική συζήτηση για την τέχνη της φωτογραφίας.

Την επιμέλεια της έκθεσης και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Μαρία Καρανίκα, αρχαιολόγος- υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κρήτης και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής των Εαρινών Ημερών Μουσών 2022.

     Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η εκπρόσωπος της βουλεύτριας κ. Μπέττυς Σκούφα, η κ. Όλγα Καπαγιαννίδου.

     Η έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Γενάρη του 2020 στη Θεσσαλονίκη, αποτελείται από φωτογραφίες που περιέχονται στο ομώνυμο φωτογραφικό λεύκωμα, καθώς και από φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, οι οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

     Το λεύκωμα Blue drops of ink, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Athonos Art Space, ήταν αποτέλεσμα της διετούς συνεργασίας της φωτογράφου με τον ποιητή Σωτήρη Γάκο και περιέχει 19 ποιήματα και 19 φωτογραφίες που το καθένα συμπληρώνει το άλλο και εμπνέεται από αυτό!

     Η έκθεση διαρκεί έως την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 και ώρες 6:00 με 9:00 μ.μ.

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Μ.

        Η Πρόεδρος                                                          H   Γ. Γραμματέας

Τζιτζιλή Στέλλα                                                      Παπαδοπούλου Παναγιώτα