Χορωδιακό Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής «Ωδές Πεντηκοσταρίου» στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Κοινωνία

Ένα πολύ σημαντικό μουσικολογικό γεγονός  θα λάβει χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με σκοπό  τη μελωδική συνάντηση των διακόνων της Ψαλτικής τέχνης ανά την Ελλάδα.

          Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρα 7μ.μ. στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί το Χορωδιακό Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής «Ωδές Πεντηκοσταρίου»,  που διοργανώνουν για πρώτη φορά η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών νομού Πιερίας  «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

          Η μοναδική αυτή εκδήλωση μουσικής, ιστορικής και ψαλτικής τέχνης που συνδυάζει στοιχεία προβολής του πνεύματος και της πλούσιας βυζαντινής πολιτισμικής δεξαμενής θα γίνει με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου Ιεροψαλτών.

          Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν ο βυζαντινός χορός «Φιλαθωνίται», ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης «Κωνσταντίνος Πρίγγος», ο βυζαντινός χορός «Ηδύμελον», ο Σύλλογος Ιεροψαλτών ν. Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών νομού Πιερίας.

          Καλούνται οι Ιεροψάλτες της Τοπικής  Εκκλησίας, οι σπουδαστές της Ψαλτικής Τέχνης, αλλά και όλος ο φιλόμουσος και φιλότεχνος λαός της Πιερίας να παρακολουθήσουν το  Χορωδιακό Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής «Ωδές Πεντηκοσταρίου» για να απολαύσουν  τους εύχυμους καρπούς της απαράμιλλης Βυζαντινής Ψαλτικής παράδοσης.