Στο Επιμελητήριο Πιερίας μαθητές του 2ου ΕΠ.ΑΛ. Κατερίνης

Επαγγελματίες

Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν μαθητές της Γ΄ Λυκείου του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης/Τομέας Οικονομίας/Τμήμα Υπαλλήλων Διοικητικών Υπηρεσιών, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες κα Αγγελική Καρανδρέα, και κα Γερομιχαλού Ουρανία.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η ενημέρωσή τους σχετικά με το ρόλο και τη λειτουργία του Επιμελητηρίου καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους επιχειρηματίες-μέλη του. Τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε η Οικονομική Επόπτης του Επιμελητηρίου κα Χάιδω Παπαχατζή.

Καλωσορίζοντας τους μαθητές, η κα Παπαχατζή υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς στο Επιμελητήριο, τον πυρήνα της επιχειρηματικότητας, να υποδεχόμαστε νέους, κάποιοι εκ των οποίων στο μέλλον μπορεί να επιλέξουν το δρόμο της επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για το διοικητικό του προφίλ του Επιμελητηρίου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει, όπως το ΓΕΜΗ, την Υπηρεσία μίας Στάσης, τη χορήγηση πιστοποιητικών, την τήρηση των μητρώων και ειδικών μητρώων.

Επιπλέον, τόνισε, ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας προσφέρει μια σειρά από ανταποδοτικές υπηρεσίες στα μέλη του όπως, η διοργάνωση εκθέσεων και επιχειρηματικών αποστολών για τη στήριξη της εξωστρέφειας και την προώθηση-προβολή των επιχειρήσεων, η εκπόνηση μελετών, η διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων με τη λειτουργία της Επιμελητηριακής Σχολής, η ενημέρωση των μελών, η παροχή νομικών, φορολογιστικών και επιχειρηματικών συμβουλών, η εκπτωτική κάρτα μέλους, η τράπεζα πληροφοριών για δυσμενή στοιχεία, η έκδοση εντύπων, διαφημιστικές καμπάνιες τόσο για τη στήριξη της τοπικής αγοράς όσο και για την τουριστική προβολή της Πιερίας καθώς και πολυποίκιλες δράσεις για τη στήριξη της αγοράς.

Η κα Παπαχατζή ανέφερε ονομαστικά τις δράσεις, κάποιες εκ των οποίων είναι,  η διοργάνωση της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας μία από τις κορυφαίες περιφερειακές εκθέσεις της Ελλάδας, η Δημιουργία συλλογικού σήματος για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Πιερίας με κατοχύρωσή του στο EUIPO, η τοποθέτηση διαδραστικών ψηφιακών σταθμών πληροφοριών (Info kiosk).

Μετά την ενημέρωση τα ερωτήματα των μαθητών επικεντρώθηκαν κυρίως σε θέματα που αφορούσαν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, τις προοπτικές και τις εργασιακές δυνατότητες μετά την αποφοίτησή τους.

Ολοκληρώνοντας τη συνομιλία της με τους μαθητές η κα. Παπαχατζή κατέληξε: «Στον επαγγελματικό στίβο και στη ζωή κατ’ επέκταση, τίποτα δεν πρόκειται να σας χαριστεί , τίποτα δεν πρόκειται να σας δοθεί χωρίς κόπο. Το που θα φτάσετε και πόσο ευοίωνο θα είναι το μέλλον σας εσείς το ορίζεται,  με την υπευθυνότητα, την αυτοπειθαρχία και την συνέπεια που θα δείξετε στις υποχρεώσεις σας, ως μαθητές τώρα ως ενεργοί πολίτες αργότερα».