Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΕΕΔΕΓΕ που φιλοξένησε το Επιμελητήριο Πιερίας

Επαγγελματίες

Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης  του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) που φιλοξένησε το Επιμελητήριο Πιερίας το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου 2022. 

Ήταν η πρώτη φορά που η Γενική Συνέλευση του Δικτύου έλαβε χώρα σε περιοχή εκτός Αθηνών, ύστερα από πρόταση της Α΄Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κας Ματούλας Βελώνη η οποία συμμετέχει στο Δ.Σ του Δικτύου ως Γ’ Αντιπρόεδρος. 

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας  με τη συμμετοχή 35 επιχειρηματιών γυναικών, εκλεγμένων στα Επιμελητήρια όλης της χώρας και μελών του ΕΕΔΕΓΕ. 

Τον απολογισμό του έτους ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα παρουσίασε η πρόεδρος του Δικτύου κα Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη η οποία ευχαρίστησε την κα Βελώνη και γενικότερα το Επιμελητήριο Πιερίας για την επιτυχημένη οργάνωση και την άψογη φιλοξενία. Ομόφωνα εγκρίθηκε και ο οικονομικός απολογισμός. 

Τη ΓΣ χαιρέτισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ο οποίος αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη του τόπου. Όπως είπε, από τα 841.288 μέλη  που είναι εγγεγραμμένα στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, οι 179. 380 είναι γυναίκες επιχειρηματίες. “Ο αριθμός αυτός δεν μας ικανοποιεί. Θα πρέπει να βρεθούν τα κίνητρα εκείνα που θα ενισχύσουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα ακόμη περισσότερο ώστε η Ελλάδα να προσεγγίσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα” υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Αναφέρθηκε επίσης στη δυναμική παρουσία των γυναικών στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πιερίας καθώς τα 7 από τα 21 μέλη είναι γυναίκες με δυναμισμό και αξιοσύνη. Στάθηκε επίσης στην πολυετή και επιτυχημένη παρουσία της αντιπροέδρου Ματούλας Βελώνη στα επιμελητηριακά δρώμενα του τόπου, καθώς, όπως σημείωσε, πρόκειται για την πρώτη επιχειρηματία που άνοιξε το δρόμο της συμμετοχής των γυναικών στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Πιερίας. 

Από την πλευρά της η κα Βελώνη ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την αμέριστη υποστήριξη με την οποία περιβάλλει, όπως είπε, κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η ίδια, όπως η πρόταση για τη φιλοξενία της ΓΣ του ΕΕΔΕΓΕ. 

Ευχαρίστησε επίσης όλους τους συναδέλφους και τα στελέχη του Επιμελητηρίου που βοήθησαν, ο καθένας από την πλευρά του, στην επιτυχημένη φιλοξενία των γυναικών του Δικτύου. 

Τις εργασίες της ΓΣ χαιρέτισαν ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος, η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του δήμου Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου-Παρτσαλίδου και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του δήμου Δίου-Ολύμπου Ουρανία Κατσαμάκα.   Επίσης τις εργασίες τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος Επαγγελματιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θέρμης, Φανή Μπλιούμη, η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου Αναστασία Μποστανίτη, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας Γιώργος Δουλδούρας, η εκπρόσωπος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης Κατερίνα Νάνου καθώς και οι εκπρόσωποι των βουλευτών Πιερίας της ΝΔ Άννας Μάνη και Σάββα Χιονίδη

Το “παρών” έδωσαν επίσης η Οικονομική Επόπτης του Επιμελητηρίου Πιερίας Χάιδω Παπαχατζή και οι γυναίκες-σύμβουλοι του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, Μαρία Δέλιου, Ελένη Ηλιάδου, Σμαρώ Γιαννούλη και Βίνα Φλογέρα οι οποίες συνέδραμαν αποφασιστικά στην οργάνωση της φιλοξενίας. 

Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Πιερία τα μέλη του ΕΕΔΕΓΕ ξεναγήθηκαν στις ομορφιές της και απόλαυσαν την εκλεκτή γαστρονομία και τα δημοφιλή κρασιά της. 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Πιερίας άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του εκθεσιακού χώρου για την εξέλιξη των επαγγελμάτων, που είναι υπό κατασκευή στο υπόγειο του Επιμελητηρίου και το οποίο “έκλεψε” τις εντυπώσεις.