Χαλκιδική και της Πιερία παραμένουν η πρώτη επιλογή για τους Ισραηλινούς επισκέπτες – Διεθνή τουριστική έκθεση στο Τελ Αβίβ

Τουρισμός

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΜΤΜ που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Μαρτίου 2022 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν η Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Kεντρικής Μακεδονίας.

          Οι Ισραηλινοί τουριστικοί πράκτορες και το κοινό έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την πόλη της Θεσσαλονίκης, την οποία επιθυμούν να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα, δεδομένου των ισχυρών ιστορικών δεσμών που τους συνδέουν με την περιοχή, αλλά και του έντονου ενδιαφέροντος που έχουν για τον πολιτισμό. Επίσης η πόλη έχει καθιερωθεί ως ένας δημοφιλής city break προορισμός, ενώ σημαντικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση Ισραηλινών τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία συνιστά η ύπαρξη απευθείας αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ σε όλη τη διάρκεια του έτους.

          Ακόμη οι περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας παραμένουν η πρώτη επιλογή για τους Ισραηλινούς επισκέπτες της έκθεσης που προτιμούν το μοντέλο ήλιος-θάλασσα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκε μεγάλη ζήτηση και για τον θεματικό τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας που αφορά στα φυσικά τοπία, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα πεζοπορικά και περιπατητικά μονοπάτια, καθώς και στις διαδρομές του κρασιού και τα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, διευρύνοντας έτσι την επισκεψιμότητα προς το φθινόπωρο και την άνοιξη.

          Κατά τη διάρκεια της έκθεσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν με τηλεοπτικό παράγωγο του Ισραήλ με στόχο την περαιτέρω προώθηση και προβολή της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Convention Bureau που ασχολείται με τον συνεδριακό τουρισμό, καθώς και επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής.

          «Η Θεσσαλονίκη είναι πλέον πόλος έλξης χιλιάδων Ισραηλιτών, γεγονός που οφείλεται και στις απευθείας πτήσεις που συνδέουν το Τελ Αβίβ και τη Θεσσαλονίκη. Με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η αγορά του Ισραήλ συνιστά για εμάς ένα δυναμικό και σταθερό άνοιγμα στη Μέση Ανατολή και μία πολύ σημαντική αγορά για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Tουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.