Πιερία-O Μητροπολίτης Γεώργιος για τον ιερέα που προέτρεψε πιστούς να ρίξουν φόλα στα σκυλιά τους: “Δεν αντικατοπτρίζει την επίσημη θέση της Ιεράς Μητροπόλεως και της Εκκλησίας”

Κοινωνία

“Είναι γνωστές σε όλους οι πάγιες θέσεις και οι ιδιαίτερες ευαισθησίες της Εκκλησίας για τη διασφάλιση της προστασίας των ζώων, όπως και κάθε δημιουργήματος του Θεού”, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα όσα είπε ιερέας σε κήρυγμα του σε χωριό της Πιερίας, ο οποίος είπε στους πιστούς που έχουν σκύλους να μην πηγαίνουν εκκλησία ούτε να παίρνουν αντίδωρο. Στην ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης επισημαίνει ακόμη, ότι διερευνώνται όλες οι πτυχές του ζητήματος που ανέκυψε.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

“Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  ανακοινώνεται ότι τελεί υπό διερεύνηση το δημοσίευμα που κυκλοφορεί από 26-3-2022 στο διαδίκτυο για «κήρυγμα Ιερέα κατά των ζώων σε Ιερό Ναό της Πιερίας».

            Παρόλο που δεν έχει  κατατεθεί επώνυμη καταγγελία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος έχει επιληφθεί του θέματος. Συγκεκριμένα, διερευνώνται όλες οι πτυχές του ζητήματος που ανέκυψε, καθώς δεν αντικατοπτρίζει την επίσημη θέση της Ιεράς Μητροπόλεως και ευρύτερα της Εκκλησίας.

            Είναι γνωστές σε όλους οι πάγιες θέσεις και οι ιδιαίτερες ευαισθησίες της Εκκλησίας για τη διασφάλιση της προστασίας των ζώων, όπως και κάθε δημιουργήματος του Θεού”.