Κατερίνη: Στη δικαιοσύνη γονείς μαθητών γιατί δεν έστειλαν το παιδί τους σχολείο

Κοινωνία

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης θα εμφανιστούν την Παρασκευή 18 Μαρτίου οι γονείς μιας μαθήτριας δημοτικού οι οποίοι δεν ακολούθησαν τα υγειονομικά πρωτοκόλλα επιλέγοντας να μη στείλουν το παιδί τους στο σχολείο.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κλητήριο θέσπισμα, “οι γονείς παρέλειψαν την εγγραφή και την εποπτεία της ως προς τη φοίτηση της… που είναι υποχρεωτική καθόσον η μαθήτρια δεν έχε υπερβεί το 1ο έτος της ηλικίας της…”

Επιπλέον υπάρχει διαδικτυακό κάλεσμα από ομάδες κατά της υποχρεωτικότητας για συμπαράσταση στους γονείς το πρωί της Παρασκευής.

Το κάλεσμα μέσω διαδικτύου

“ΟΛΟΙ ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ .18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ .

Οι γονείς αυτοί κινδυνεύουν με δύο χρόνια φυλάκιση. Και τα παιδιά τους να τα αναλάβει άλλος. Δεν κινδυνεύουν απλά με πρόστιμα και αναστολή εργασίας. Δεν έχουμε εμείς ανάγκη την στήριξή τους, αλλά αυτοί την δική μας. Γιατί αν δεν δουνε αντιδράσεις, θα ακολουθήσουμε εμείς με φυλάκιση, αν δεν κάνουμε εμβόλιο στα παιδιά μας, για να πάνε σχολείο.

ΌΠΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΉ ΣΕ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΕΠΕΙΔΉ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΌΝΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΛΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΉ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΊΣΤΕΥΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΜΕΊΣ ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΉ, ΈΤΣΙ ΠΡΈΠΕΙ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΠΑΝΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΝ  ΑΠΕΙΛΉΣΟΥΝ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ  ΣΧΟΛΕΊΟ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟ. ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΤΟΛΜΉΣΟΥΝ ΠΟΤΈ. ΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ , ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΕΛΠΊΔΑ!!! “