Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Δεύτερη Ευκαιρία στη μάθηση… Επειδή ποτέ δεν είναι αργά» – Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κατερίνης

Πολιτική

Με ιδιαίτερη χαρά, η Βουλευτής επισκέφτηκε το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κατερίνης, στο οποίο πραγματοποιείται μια εξαιρετική δουλειά, αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας της Διεύθυνσης του σχολείου, του διδακτικού προσωπικού αλλά και των μαθητών. 

Είναι σημαντικό, όπως επισημάνθηκε από τη Διευθύντρια του σχολείου, κυρία Χρυσαυγή Δριστά, ότι η πολιτεία είναι περισσότερο από ποτέ δίπλα σ’ αυτόν το μοναδικό εκπαιδευτικό θεσμό, με ουσιαστική συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων, αλλά παρέχοντας και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στήριξη.

Η κυρία Μάνη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου τόσο για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εστιάζουν στην απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, άμεσα συνδεδεμένων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, όσο και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά. 

Ενημερώθηκε δε, ότι είναι πάγια κατεύθυνση του σχολείου η ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Η Βουλευτής συνεχάρη τους μαθητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι εργαζόμενοι, για τη γενναία απόφαση να επιστρέψουν στα θρανία και να αγωνιστούν για την μόρφωση και την προσωπική τους εξέλιξη.

Και φυσικά, διαβεβαίωσε τους καθηγητές και τους μαθητές του ΣΔΕ Κατερίνης, ότι θα είναι στο πλευρό τους, θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στους αρμόδιους φορείς και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για την περαιτέρω στήριξη του σχολείου.