Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Είναι διαχρονική, επιτακτική και άμεση ανάγκη τα δημόσια έργα να τελειώνουν επιτέλους στην ώρα τους» – Ομιλία για την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων

Πολιτική

«Όταν μιλάμε για δημόσια έργα, δεν μιλάμε για κάτι αφηρημένο που δεν αφορά την ελληνική κοινωνία. Δημόσια έργα είναι οι δρόμοι, οι γέφυρες, οι κρίσιμες υποδομές, τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά μας.

Είναι διαχρονική, επιτακτική και άμεση ανάγκη τα δημόσια έργα να τελειώνουν επιτέλους, στην ώρα τους», επισήμανε η Βουλευτής κατά την εισήγησή της στην αρμόδια επιτροπή για το νομοσχέδιο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, «Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων».

Τόνισε δε ότι η αρχή που συστήνεται, με τη νέα σύνθεση και τη λειτουργική δομή της, αναμένεται να δώσει λύση στις καθυστερήσεις και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που καταγράφονται σήμερα, στο πεδίο της ανάθεσης και εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων. 

Καθυστερήσεις, που αποτελούν απειλή που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και εθνικών πόρων και ως εκ τούτου να αποτελέσει τροχοπέδη στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η αποτελεσματική λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και η ασφάλεια δικαίου που θα παρέχει, θα συντελέσουν ώστε οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης να αξιοποιηθούν με διαφάνεια και ταχύτητα. 

«Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που απαιτεί τη συνεννόηση και τη συναίνεση όλων μας και ελπίζω ότι η συναίνεση αυτή θα έχει επέλθει στο μέγιστο δυνατό βαθμό έως τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια», τόνισε η κυρία Μάνη, κλείνοντας την τοποθέτησή της.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτησή μου εδώ: