Η Κατερίνη έστειλε το μήνυμα ενάντια στις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία

Κοινωνία

Ο Δήμος Κατερίνης δήλωσε δυναμικά παρών στη διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, που οργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Ειδικότερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συμμετείχε στη δράση του κινήματος Strong me και του Δήμου Θεσσαλονίκης, που – υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) – ένωσαν 33 Δήμους όλης της χώρας ενάντια στην έμφυλη βία.

Στον Δήμο Κατερίνης, η δράση πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, χθες το απόγευμα, στο ισόγειο του Δημαρχείου. Με φόντο ένα καλαίσθητο σκηνικό που δημιουργήθηκε – ειδικά για την περίσταση, τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, μετέφερε η πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ, Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων:

 «O Δήμος Κατερίνης στηρίζει τον αγώνα του Strong me για την αντιμετώπιση της πιο ακραίας μορφής έμφυλης βίας, της “Γυναικoκοκτονίας”.Όπως αναφέρει και στο μήνυμά του για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «η σκέψη μας είναι στις γυναίκες θύματα ενός παράλογου πολέμου που συνεχίζεται στην ήπειρό μας».

Επειδή όμως καθημερινά «Οι γυναίκες δεν πρέπει να σωπαίνουν», στον Δήμο Κατερίνης δημιουργήσαμε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, το οποίο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών, καθώς και γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις. Οι υπηρεσίες από το επιστημονικό προσωπικό εξειδικευμένο στη συμβουλευτική γυναικών: παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.

Παράλληλα, ενεργοποιώντας τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, επιδίωξή μας είναι να σταθούμε δίπλα στις γυναίκες και να ενώσουμε τη φωνή μας με τη δική τους στον αγώνα για ισότητα. Στόχος μας είναι σήμερα, όσο συνεχίζει να υφίσταται ο προβληματισμός για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, να ξεφύγουμε από τα στενά όρια του εορτασμού, να συμβάλλουμε καθημερινά, με εποικοδομητικό τρόπο στην αναβάθμιση της θέσης της γυναίκας, έτσι που να αποτελεί δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας μας».

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν όλη την εκδήλωση μπορούν να μεταβούν στον παρακάτω σύνδεσμο: