Γιώργος Χελιδώνης: “Ένας δήμος ανοιχτός στους πολίτες του με αμεσότητα και διαφάνεια” Συνέντευξη του υπ. δημοτικού συμβούλου Κατερίνης με τον Γ. Νταντάμη

Πολιτική

«Οραματίζομαι έναν Δήμο – πρότυπο ανάπτυξης και ευζωίας» εξομολογείται ο Γιώργος Χελιδώνης , ο οποίος σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές συντάσσεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Νταντάμη και τον συνδυασμό <<Ανανέωση τώρα>>. Πιστεύει πως η βαριά βιομηχανία του τόπου μας είναι ο τουρισμός και σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνολογίες μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν σύγχρονο δήμο , ανοιχτό  σε όλους τους πολίτες του με αμεσότητα και διαφάνεια.

Η πολιτεία είναι η αρχή της βάσης κάθε δημοκρατίας. Γιατί είναι σημαντικό να συμμετέχουν οι άνθρωποι σε τοπικό επίπεδο και πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί;

Μέσω της συμμετοχής τους οι πολίτες συμβάλλουν στην επίτευξη του κοινού μας στόχου, που είναι η πρόοδος και η ευημερία  του τόπου μας και η ανάδειξη των απεριορίστων δυνατοτήτων που του προσφέρει η γεωπολιτική του θέση.

Είστε γνώστης της τοπικής αγοράς ως ελεύθερος επαγγελματίας . Υπάρχει προοπτική βελτίωσης και ανάδειξης της αγοράς;  Μπορείτε να μας δώσετε δυο παραδείγματα;

Όντας ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, γνωρίζω εκ των έσω τα ζητήματα που ταλανίζουν τον ελεύθερο επαγγελματία σήμερα. Σαφώς και υπάρχει προοπτική ανάδειξης της τοπικής αγοράς αρκεί να προβάλλουμε την παραγωγή τοπικών προϊόντων σε όλη την Ευρώπη.

Μέσω του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης μπορούμε να οργανώσουμε την τυποποίηση και την προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής προς όφελος των παραγωγών και της τοπικής κοινωνίας κατ’ επέκταση.

Στον τομέα του Τουρισμού, ο τόπος μας διαθέτει άγνωστο και αναξιοποίητο εδώ και πολλά χρόνια φυσικό πλούτο. Μέσω της παγκόσμιας προβολής σε διεθνείς εκθέσεις και όχι μόνο στα Βαλκάνια, μπορούμε να επιφέρουμε εισροή νέων επισκεπτών δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία. Επίσης μέσω των νέων τεχνολογιών θα μπορούσαμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των τουριστών παρέχοντας τους τις απαιτούμενες πληροφορίες για τον τόπο μας.

  1. Συντάσσεστε στο πλευρό του κ. Νταντάμη ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Τι σας ενέπνευσε και τον επιλέξατε; Τι οραματίζεστε συλλογικά να κάνετε ως έργο για τη πόλη;

Η απόφαση μου να συνταχθώ με τον Γιώργο Νταντάμη, είναι απόρροια της εκτίμησης που τρέφω ανέκαθεν στο πρόσωπο του, η λαμπρή επαγγελματική του πορεία, το ήθος και η εργατικότητα του καταδεικνύουν άνθρωπο προσηλωμένο στους στόχους του και αποτελεσματικό.

Μας συνδέει κοινό όραμα για τον τόπο που μας ανέθρεψε: ένας δήμος ανοιχτός σε όλους τους πολίτες, όπου με αμεσότητα και διαφάνεια θα επιλύονται τα ζητήματα που τους απασχολούν.

  1. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι; Με ποιές προϋποθέσεις θα υλοποιηθούν; Τι σημαίνει η φράση « Με όραμα και γνώση» για εσάς;

    Στόχοι μου είναι η ανάδειξη του τόπου μου, η μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει και η ανέλιξη των συνδημοτών μου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτών είναι η άοκνη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.  Όραμα μου είναι “να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα” όπως λέει ο ποιητής.

Με 35ετή επαγγελματική εμπειρία, και μέσω των επαφών που έχω καλλιεργήσει διαθέτω την τεχνογνωσία την οποία ανιδιοτελώς και αφειδώλευτα επιθυμώ να προσφέρω. Οι συνεχείς επαφές μου με τα κέντρα λήψη αποφάσεων, αποτελούν εχέγγυο για την άμεση απορρόφηση όλων των κονδυλίων των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να μοιραστώ το όραμα μου με τους συμπολίτες μου.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα