Γιώργος Νταντάμης: «Τα αρχαία μας είναι ο πλούτος μας, η μακεδονική κληρονομιά μας»

Πολιτική Πολιτισμός

Σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον πολιτισμό και την προώθηση – προβολή του αρχαιολογικού πλούτου της Πιερίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης, Γιώργου Νταντάμη, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας. Ο κ. Νταντάμης συνοδεύονταν από τους Υποψηφίους Συμβούλους Χρήστο Λιανό και Αστέριο Μπουσνάκη.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα όπως:

* Η στέγαση υπηρεσιών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας. Η παρούσα Διοίκηση του Δ. Κατερίνης έχει ζητήσει, εδώ και καιρό, την απομάκρυνση από το υπάρχον δημοτικό κτίριο.

* Η επιστροφή αρχαιοτήτων που βρέθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους τού Νομού αλλά εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται σε αποθήκες της Θεσσαλονίκης.

* Η προβολή τού αρχαιολογικού πλούτου της Πιερίας.

* Ο επαναπροσδιορισμός του αρχαιολογικού έργου.

* Η συνεργασία τοπικών φορέων με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

* Η συμβολή της Υπηρεσίας στην παιδεία, στον πολιτισμό αλλά και στον τουρισμό.

Ο κ. Νταντάμης αφού κατέγραψε τα προβλήματα που εκτέθηκαν από τους αρχαιολόγους, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» σχετικά με την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη.  Επιπλέον, κατάθεσε προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε λύσεις βασικών προβλημάτων της Αρχαιολογίας με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, των πολιτών και του τόπου. Τέλος, διαβεβαίωσε τους Αρχαιολόγους ότι μετά τις εκλογές θα συνεργαστεί μαζί τους για την από κοινού προώθηση λύσεων.

«Η Αρχαιολογική Υπηρεσία της Πιερίας έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας. Η προσφορά της συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η «Ανανέωση Τώρα», αναλαμβάνοντας τις τύχες του Δήμου Κατερίνης δεσμευόμαστε ότι θα συνεργαστούμε μαζί τους προωθώντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα αυτά. Άλλωστε, η παιδεία και ο πολιτισμός μας είναι η ψυχή μας. Ο αρχαιολογικός πλούτος του τόπου μας είναι η ιστορία μας και η μακεδονική κληρονομιά μας», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα».

Στο κλείσιμο της συνάντησης, το προσωπικό της αρχαιολογικής υπηρεσίας ευχήθηκε στον Υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης Γιώργο Νταντάμη και στον Συνδυασμό του «καλή επιτυχία» και «καλή συνεργασία».