Χρήστος Γιαννούλης: Οι πολίτες θέλουν προοδευτική διοίκηση στην Περιφέρεια

Πολιτική

Η καταπολέμηση της ανεργίας, η στήριξη των ευάλωτων ομάδων, η δημιουργία μιας Περιφέρειας που στέκεται δίπλα στον πολίτη και νοιάζεται για το περιβάλλον, είναι οι προτεραιότητες του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστου Γιαννούλη, όπως διατυπώνονται στη συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Αρχίσαμε καταγράφοντας με αλήθειες την πραγματικότητα στην υλοποίηση έργων και στη διάθεση κονδυλίων στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας. Με βάση αυτή την πραγματικότητα σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μία Περιφέρεια με τους νέους, για τους νέους, που στέκεται δίπλα στον πολίτη, με κοινωνικό πρόσημο, που νοιάζεται ουσιαστικά για το περιβάλλον. Καλώ τους πολίτες να τα μελετήσουν στο koitamemprosta.gr. Μα πάνω απ’ όλα: στον συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, άλλα άνθρωποι της κοινωνίας που γνωρίζουν τα προβλήματα και θέλουν να προφέρουν στον τόπο τους.” δηλώνει ο Χρήστος Γιαννούλης απαντώντας στην ερώτηση γιατί να προτιμήσει ένας ψηφοφόρος το συνδυασμό “Κοιτάμε Μπροστά” για την Κεντρική Μακεδονία.

Σε ότι αφορά την κριτική που ασκεί στον Απόστολο Τζιτζικώστα για χαμηλή απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ και οικειοποίηση του κυβερνητικού έργου, ο Χρήστος Γιαννούλης τονίζει: “Παρουσιάσαμε την αλήθεια με επίσημα στοιχεία. Αυτό κάναμε. Είναι υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους πολίτες πριν από την 26η Μαΐου. Δυστυχώς πολλά ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να ευνοήσουν την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας, δεν αισθάνονται την ίδια υποχρέωση, αφήνοντας τους πολίτες στην άγνοια. Μόλις ένα χρόνο πριν από την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2014-2020, από τον προϋπολογισμό των 123 εκατομμυρίων ευρώ για την Έρευνα και την Καινοτομία στην Κεντρική Μακεδονία έχουν διατεθεί μόλις 6,9 εκατομμύρια. Ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλους κρίσιμους τομείς όπως η Ανταγωνιστικότητα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ή η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης.”

Σχετικά με την άρνηση του Απόστολου Τζιτζικώστα να προσέλθει σε διάλογο με τους συνυποψηφίους του ο επικεφαλής της παράταξης “Κοιτάμε Μπροστά” για την Κεντρική Μακεδονία, δηλώνει: “Ο κύριος Τζιτζικώστας στην αρχή εμφανίστηκε απαξιωτικός προς τους ανθυποψηφίους του, αλλά πλέον μοιάζει φοβικός. Δεν αρνήθηκε τον διάλογο μόνο με τους επικεφαλής των υπόλοιπων συνδυασμών, αλλά αρνείται να μιλήσει ακόμη και σε μέσα ενημέρωσης τα οποία δεν θεωρεί «ασφαλή» περιβάλλοντα για τον ίδιο. Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει απαντήσεις ούτε για τις παραλείψεις του ούτε ακόμα και για τις επίσημες καταγγελίες εναντίον του για απευθείας αναθέσεις με το σύστημα Ψωμιάδη.”

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού “Κοιτάμε Μπροστά” για την Κεντρική Μακεδονία, Χρήστου Γιαννούλη: