Σύμβαση για την αποκατάσταση κτιρίου της οδού Φιλελλήνων

Πολιτισμός

Από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, παρουσία του προέδρου του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής Σάββα Χιονίδη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υπέγραψε τη σύμβαση για την αποκατάσταση ενός ιστορικού, διατηρητέου κτηρίου, χαρακτηρισμένου ως μνημείο, που ανήκει στη Βουλή, με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Έπακρον Τεχνική Α.Ε.» κ. Κωνσταντίνο Χούσο.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία των βουλευτών κ.κ. Σάββα Χιονίδη με την ιδιότητα του Προέδρου του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής, και Χαράλαμπου Μαμουλάκη ως μέλους, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Βουλής κ. Παναγιώτη Πολυχρονόπουλου, νομικών συμβούλων και εκπροσώπου της Υπηρεσίας Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Βουλής.

Το κτήριο αυτό, που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων 23, περιήλθε στην ιδιοκτησία της Βουλής από την Εθνική Τράπεζα, το 1996, έχοντας ήδη διέλθει μια ιστορική πορεία, αφού ιδιοκτήτες του υπήρξαν οι οικογένειες Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου, Θεοφίλη. Η ανακαίνισή του, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής και περιλαμβάνει, εκτός των στατικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων του, την αποκατάσταση του ζωγραφικού και άλλου διακόσμου του.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε πως «η Βουλή θα συνεχίσει να υπηρετεί αυτούς τους στόχους, γιατί υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αποκατάστασης και άλλων σημαντικών κτηρίων που έχει στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής, όπως είναι το περίφημο Καπνεργοστάσιο στην οδό Λένορμαν αλλά κι ένα μικρότερο κτήριο επί της οδού Βουλής».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε εξ αρχής η Περιφέρεια για το έργο αυτό και εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση των 4.141.083 ευρώ που εξασφάλισε για την υλοποίησή του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής ΝΔ Πιερίας κ. Σάββας Χιονίδης αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η Βουλή των Ελλήνων και το Τεχνικό της Συμβούλιο για την ανάδειξη ιστορικών κτηρίων που λαμπρύνουν την Αθήνα αλλά και την χώρα μας.