Κοινή δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Μακεδονίας & Λαϊκής Συσπείρωσης Κατερίνης για τις ανεμογεννήτριες

Περιβάλλον

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχουμε εκφράσει επανειλημμένα την κατηγορηματική μας αντίθεση στις πολιτικές που ενθαρρύνουν και ενισχύουν την επενδυτική δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

  Έχουμε εκφράσει την κατηγορηματική μας αντίθεση στην απελευθέρωση της παραγωγής, διανομής και αγοράς της ενέργειας, που οδήγησε σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις και σημαντική  αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχει οδηγήσει σήμερα πολλά λαϊκά νοικοκυριά στην ενεργειακή φτώχεια αφού δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους σε ενέργεια.

       Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στη συνδιαμόρφωση και υλοποίηση της ενιαίας αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ στην ενέργεια που περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση, τις παχυλές επιδοτήσεις και φοροαπαλαγές για «πράσινες» επενδύσεις.

       Σε αυτή την λογική, έφτιαχναν και φτιάχνουν τους νόμους και τους κανόνες που λειτουργεί το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων. Τους όρους και τις προϋποθέσεις δραστηριότητας των κεφαλαιοκρατών σε κάθε τομέα, που προσδιορίζονται – πάντα – στη βάση των δικών τους επιδιώξεων και όχι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος…. Την πολυδιαφημισμένη πράσινη ανάπτυξη, στην επιδίωξη να δημιουργήσει νέες δυνατότητες για την αξιοποίηση των υπερσυσσωρευμένων κερδών τους.

            Αυτό συμβαίνει και με τις ανεμογεννήτριες που κατακλύζουν και άλλες περιοχές της χώρας.

            Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στεκόμαστε δίπλα σε όλους όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις πολιτικές τονίζοντας σταθερά πως για να υπηρετεί η ενέργεια τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του Περιβάλλοντος θα πρέπει να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία στα πλαίσια της εργατικής – λαϊκής εξουσίας.

             Καλούμε το λαό να συνεχίσει τον αγώνα του, να βάλει στο επίκεντρο αυτού του αγώνα την ικανοποίηση των δικών του αναγκών, αντιπαλεύοντας  την πολιτική των κυβερνήσεων και κεφαλαίου στην προώθηση της “πράσινης ενεργειακής πολιτικής” που ως μόνο στόχο έχει την κερδοφορία των επιχειρηματιών, την ίδια ώρα που ο λαός  ενώ ακριβοπληρώνει την ενέργεια, σε πολλές περιπτώσεις δεν  μπορεί να καλύψει ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες του.