Οδικός Τουρισμός, χερσαίες πύλες εισόδου, πρωτόκολλα και Project #Pieria365 στο επίκεντρο της συνάντησης Φ.Μπαραλιάκου και Β.Κικίλια  

Πολιτική Τουρισμός

Άκρως ουσιαστική η συνάντηση που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος  με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Βασικός άξονας της συζήτησης ο Οδικός Τουρισμός, το σημαντικότερο τμήμα του εισερχόμενου τουρισμού της Πιερίας και κατ’ επέκταση όλης της Βορείου Ελλάδος και η προεργασία που έχει ξεκινήσει ώστε να γίνει ομαλά και απρόσκοπτα η υποδοχή των τουριστών της καλοκαιρινής περιόδου. Για το συγκεκριμένο θέμα ο Υπουργός  ενημέρωσε τον Βουλευτή πως επίκεινται άμεσα ανακοινώσεις για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα καθιστούν ευκολότερη την πρόσβαση, ενώ προγραμματίζονται στις αρχές του επόμενου μήνα νέες πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την ενίσχυση των σχέσεων μας με τους Βαλκάνιους γείτονες μας.

Ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε στον Υπουργό πως η τουριστική οδική επισκεψιμότητα πρέπει να στηριχθεί μέσα από τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υποδομών των συνοριακών σταθμών στα χερσαία σύνορά μας. Σκοπός αυτής της παρέμβασης είναι η πρώτη εικόνα που θα λαμβάνει ο επισκέπτης, κατά την είσοδό του στη χώρα, να καθρεπτίζει την ποιότητα και το επίπεδο των τουριστικών υπηρεσιών που η Ελλάδα μπορεί να παρέχει.

Συμπλήρωσε, ακόμη, πως η αναβάθμιση  των προσφερόμενων τελωνειακών υπηρεσιών θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για τους τουρίστες από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και φυσικά των Βαλκανίων, δίνοντας παλμό στην τουριστική αγορά του ερχόμενου καλοκαιριού. Το στοίχημα του Οδικού Τουρισμού θα αποτελέσει την πλατφόρμα επιστροφής στην κανονικότητα και στοιχείο ώθησης στην ανάπτυξη του Τουρισμού στον τόπο μας.

Ο Βουλευτής της Πιερίας ανέλυσε, επίσης, στον Υπουργό, ενδελεχώς Project #Pieria365  και κατ’ επέκταση #Greece365 , που συνιστούν στρατηγικά σχέδια πάνω στα οποία μπορούμε να θεμελιώσουμε την επόμενη μέρα του Τουρισμού στην Πιερία και όλη την χώρα. Του παρουσίασε τη νέα σημαντική πρωτοβουλία που θα συμβάλλει σημαντικά στην εξωστρέφεια όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας, μέσα από ένα πληροφοριακό video που ετοίμασε ο βουλευτής με τους συνεργάτες του, που αναλύει ΠΩΣ μπορούν να συλλεχθούν και προβληθούν καθημερινά όλες οι δράσεις που μπορούν να συμμετέχουν και να ζήσουν στην Πιερία ΟΛΟ το ΧΡΟΝΟ. Αυτό θα επιτευχθεί με την δημιουργία ενός εύχρηστου ηλεκτρονικού ημερολογίου δράσεων, καλεντάρι δράσεων-εκδηλώσεων, όπου όλοι οι φορείς δημοτικοί, πολιτιστικοί, θρησκευτικοί και ιδιωτικοί μπορούν από τη μία να ενημερώνουν την βάση, και από την άλλη οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να έχουν στην διάθεσή τους όλη την απαραίτητη πληροφορία ώστε να έχουν κίνητρα να επισκεφτούν τον νομό μας 365 ημέρες το χρόνο και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά.

Ο Υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση του Φ.Μπαραλιάκου να επισκεφθεί άμεσα την Πιερία και συμφώνησε πως πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία εν όψει της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου.