Συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό ΠΕΝ Κ. Σκρέκα -Δέσμευση στήριξης των Δήμων για το θέμα της παρακράτησης των δημοτικών τελών από τους προμηθευτές

Οικονομία

Tη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα επιληφθεί άμεσα για το θέμα της παρακράτησης των δημοτικών τελών από τους προμηθευτές εισέπραξε η διοίκηση της ΚΕΔΕ, κατά την διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κώστα Σκρέκα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, μέλη της διοίκησης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας Δικτύων και Υποδομών της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.


Τα χρέη προς τους ΟΤΑ προστίθενται στην χιονοστιβάδα των συνολικών οφειλών που έχουν δημιουργήσει στην αγορά οι πάροχοι ενέργειας προκαλώντας συνθήκες ασφυξίας στους δήμους.

Η διοίκηση της ΚΕΔΕ έθεσε στον υπουργό και το ζήτημα του τέλους ταφής για την διαχείριση των απορριμμάτων που αποτελεί άλλο ένα αγκάθι για τους δήμους. Η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να υπάρξει αναστολή της καταβολής του, η οποία έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του έτους.