Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσατε, κριθήκατε, αποτύχατε» – Ομιλία στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας

Πολιτική

Η Βουλευτής επισήμανε αρχικά ότι η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης είναι μία κίνηση απόγνωσης που μαρτυρά τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει, καθώς παρά την καταστροφολογία στην οποία επενδύει καθημερινά, καταρρέει όλο και περισσότερο στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

Συνέχισε δε τονίζοντας ότι το να ομιλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία που ως Κυβέρνηση στοίχισε στον Έλληνα πολίτη όσο καμία άλλη, που αύξησε το χρέος κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ, που υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για ενενήντα εννέα χρόνια,έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε capital controls, αυτό από μόνο του συνιστά τραγική ειρωνεία και ύψιστη υποκρισία. 

«Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνήσατε, κριθήκατε, αποτύχατε».

Αντιθέτως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που από την πρώτη στιγμή 

– στήριξε τη μεσαία τάξη και τα αδύναμα στρώματα 

– αυτή που μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, 

– που μείωσε τη φορολογία στα φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις, 

– που μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές, 

– αυτή που κατήργησε τον φόρο γονικών παροχών έως το ποσό των 800.000 ευρώ,

– την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 

– και πολύ σημαντικό, αυτή που κατάργησε το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες.

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενωμένη και δυνατή θα συνεχίσει να υλοποιεί το μεταρρυθμιστικό της έργο, αυτό για το οποίο την εμπιστεύτηκαν και εξακολουθούν να την εμπιστεύονται οι Έλληνες πολίτες.

Παρά τις όποιες αντιξοότητες και τις αντικειμενικές δυσκολίες, παρά τα όποια προβλήματα που πράγματι υπάρχουν στην κοινωνία, η Ελλάδα αλλάζει, βελτιώνεται και γίνεται πιο ισχυρή από ποτέ σε όλα τα επίπεδα 

– με την εθνική άμυνα της χώρας να ενισχύεται συνεχώς εξοπλιστικά, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο,

– με μεγάλα δημόσια έργα να γίνονται πράξη και με σπουδαίες επενδύσεις να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, 

– με το Ταμείο Ανάκαμψης να δημιουργεί μια ισχυρή προοπτική για την οικονομία, 

– με το ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη, 

– με τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, των παραγωγών και της ελληνικής περιφέρειας 

– και με τον τουρισμό να αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο και τα έως τώρα στοιχεία να καταδεικνύουν ότι η χώρα μας θα πρωταγωνιστήσει και το επόμενο καλοκαίρι.

«Όλα αυτά συνιστούν μία άκρως αισιόδοξη εικόνα για την Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα που οραματίζεται η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτήν την Ελλάδα θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά και αυτήν την Κυβέρνηση εξακολουθούμε να στηρίζουμε»!