Εκδήλωση ΣΕΒΕ, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και Enterprise Greece για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ουγγαρία

Οικονομία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Discover Hungary», την οποία διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος  Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουγγαρία και την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) και της ουγγρικής Τράπεζας Προώθησης Εξαγωγών-Εισαγωγών EximBank.

Η συμμετοχή από τις ελληνικές εταιρείες και θεσμικούς φορείς από την Ελλάδα ανήλθε σε 300.

Την εκδήλωση χαιρέτισε από πλευράς Enterprise Greece, η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ και Αναπληρώτρια Γενική Επίτροπος Expo Dubai 2020, κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου.  Αντίστοιχα, χαιρέτησαν, από πλευράς ΣΕΒ, ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, εκ μέρους του EBEA o κ. Κων/νος Δεριζιώτης, Μέλος Δ.Σ. και εκ μέρους του ΣΕΒΕ ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος.

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Ουγγαρίας αναπτύχθηκαν από τις Α.Ε. Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουγγαρία, κ. Ευθύμιο Παντζόπουλο και Πρέσβη από Ουγγαρίας στην Ελλάδα, κ. Erik Edgar Haupt.

Ο Εμπορικός και Οικονομικός Ακόλουθος στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουγγαρία, κ. Δούκας Μαρινόπουλος, αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Ουγγαρίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες και τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου από ελληνικές επιχειρήσεις. Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζει ο κλάδος των βιομηχανικών και φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και ο αγροδιατροφικός τομέας. Επίσης ανέφερε πως η Ελλάδα αποτελεί για τους Ούγγρους πολίτες τον δεύτερο σε προτίμηση τουριστικό προορισμό.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής, Yπεύθυνος για Business Development και Corporate Relations του Ουγγρικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Hungarian Export Promotion Agency), κ. Peter Kocsis, ανέλυσε τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ουγγαρία για τους Έλληνες επιχειρηματίες και παρουσίασε το πλαίσιο των δράσεων και δυνατοτήτων του Οργανισμού HEPA.

H κ. Eva KabaiSenior International Customer Relationship Manager, της ουγγρικής τράπεζας EXIM, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα εργαλεία και τις συνέργειες με τις οποίες επιτυγχάνεται η προσέλκυση ξένων επενδυτών και η χρηματοδότησή τους.

Η τελευταία ενότητα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη σε εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρείν με παρουσία στην Ουγγαρία, όπως ο κ. Γιώργος Ζερίτης, Head of Business Development, του Ομίλου Zeritis Group,ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ομίλου, κυρίως στο real estate, εστιάζοντας στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που εφαρμόζεται στη χώρα. Την εμπειρία τους από τη δραστηριότητά τους στην ουγγρική αγορά, μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Ι. Χαραμαλής, Group Commercial Manager for International Sales, KLEEMANΝ (κατασκευές ανελκυστήρων) και ο κ. Laszlo Bekefi, Γενικός Διευθυντής της CocaCola HBC Ουγγαρίας.

Enterprise Greece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης εδώ.