Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Πιερίας: Υπουργείο Υγείας και διοίκηση του Γ.Ν. Κατερίνης, αποφασίζουν να παραδώσουν τμήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα”

Πολιτική

Η υγειονομική τραγωδία στην χώρα μας είναι σε εξέλιξη, όπως και η κυβερνητική πανωλεθρία στον έλεγχο της πανδημίας. Την ώρα αυτή,  το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του Γ.Ν. Κατερίνης, αποφασίζουν να παραδώσουν τμήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Οι αποφάσεις που παίρνονται δεν αφορούν μόνο τον τομέα της καθαριότητας, τον οποίο ήδη παραχωρούν σε εργολάβους απολύοντας  εργαζόμενους που δίνουν την ψυχή τους για να διατηρούν καθαρό το νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας, αλλά και την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες της φύλαξης της σίτισης, τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες. 

Αναπληρώνουν με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους από ιδιωτικές εταιρείες τις θέσεις που προκλήθηκαν λόγω αναστολής εργασίας των μη εμβολιασμένων υπαλλήλων. 

Έχουν προκηρύξει διαγωνισμό για σύμβαση έργου με εταιρείες, οι οποίες  θα αναλάβουν μέρος των εργασιών των διοικητικών και λοιπών υπηρεσιών με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, αντί να προχωρήσουν σε διαγωνισμό για προσλήψεις προσωπικού έστω ορισμένου χρόνου.

Το τελικό κόστος για το δημόσιο θα είναι πολύ μεγαλύτερο και τα χρήματα που πληρώνει ο ελληνικός λαός για την υγεία διοχετεύονται στις τσέπες των εργολάβων, ενώ οι εργαζόμενοι, ΟΜΗΡΟΙ των εργολαβικών εταιρειών θα αμείβονται με χαμηλότερες αποδοχές.

Επιλέγουν να προσλαμβάνουν μέσω των εργολάβων τα δικά τους παιδιά και αποφεύγουν να κάνουν τις προσλήψεις με δημόσια προκήρυξη και με κριτήρια αξιοκρατικά.

Μια ματιά στα ονόματα των προσληφθέντων ΟΜΗΡΩΝ είναι αρκετή για να δει κανείς ποιά κομματικά στελέχη της ΝΔ εξυπηρετούν φίλους και συγγενείς. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει καταστήσει σαφές, ότι το εθνικό σύστημα υγείας πρέπει και θα παραμείνει στο δημόσιο όταν ξαναγίνει κυβέρνηση, θα ενισχυθεί με ιατρικό και λοιπό μόνιμο προσωπικό και θα διασφαλίσει την δωρεάν δημόσια υγεία, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ στοχεύει πλέον, χωρίς καμία συστολή, να παραδώσει στους ιδιώτες, ανεβάζοντας πλέον το κόστος της σε απαγορευτικά επίπεδα για τους απλούς πολίτες, οι οποίοι δυσκολεύονται και σήμερα να θεραπευτούν αφού οι ελλείψεις είναι ολοφάνερες. 

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας