Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας, κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου

Πολιτική

Στην πολύ εποικοδομητική συνάντηση της Βουλευτού με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας, κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από το επιχειρείν, τις σύγχρονες προκλήσεις αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για την τοπική οικονομία της Πιερίας, ενόψει της ενεργοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε καταρχάς στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και επισήμανε την ανάγκη στήριξής τους.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη πάταξης του παρεμπορίου, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας αλλά και για την εθνική οικονομία που στερείται εξαιτίας του σημαντικών εσόδων. 

Ως Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, υπεύθυνος για  τα θέματα παρεμπορίου, ο κύριος Χατζηχριστοδούλου ενημέρωσε τη Βουλευτή  ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην καταπολέμηση του παρεμπορίου πανελλαδικά, ωστόσο η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί.

Εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας για το master plan ανάπτυξης και αξιοποίησης του Ολύμπου, ενός πολιτιστικού και τουριστικού κεφαλαίου της Πιερίας, παγκόσμιας σημασίας και σπουδαιότητας. 

Σχέδιο, το οποίο έχει λάβει υπόψιν το τελευταίο προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο καθορίζονται επακριβώς οι ζώνες χρήσης του ορεινού όγκου του Ολύμπου αλλά και οι όροι ορθολογικής αξιοποίησής του, πάντα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Η κυρία Μάνη συνεχάρη τον Πρόεδρο για όλες τις σπουδαίες δράσεις του Επιμελητηρίου και ειδικότερα για τη συνεισφορά και εκ της θέσεως του στην καταπολέμηση του παρεμπορίου.

Τον ενημέρωσε επίσης για την πρόσφατη συνάντησή της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, στο επίκεντρο της οποίας ήταν οι επενδύσεις και τα έργα που μπορούν να προωθηθούν στην περιοχή της Πιερίας, ενόψει της ενεργοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως της ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, είναι στη διάθεση των παραγωγικών φορέων της Πιερίας και φυσικά του Επιμελητηρίου Πιερίας, ώστε να προγραμματιστεί μια αναλυτική παρουσίαση των εργαλείων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Ο κύριος Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε τη Βουλευτή για τη συνάντηση και της πρόσφερε την έκδοση «Οδηγός Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Ένας πολύτιμος οδηγός με κατάλληλες  κατευθύνσεις, πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους, είτε να βελτιώσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.