Επιμελητήριο Πιερίας- Στις Βρυξέλλες την Άνοιξη επιχειρηματική αποστολή μετά από πρόσκληση της Μαρίας Σπυράκη

Επαγγελματίες Οικονομία

Η επιχειρηματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία και η εξωστρέφεια στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχαν η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη και οπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, στο πολιτικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος εξαιτίας της πανδημίας και οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τις επιχειρήσεις.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τις δράσεις που απαιτούνται προκειμένου να τονωθούν οι επιχειρήσεις και να ενισχυθεί η εξωστρέφειά τους. Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, απηύθυνε πρόσκληση για τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στις Βρυξέλλες την Άνοιξη με επιχειρήσεις της Π.Ε. Πιερίας, με σκοπό την ανάδειξη των Πιερικών προϊόντων. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αποδέχθηκε με χαρά τηνπρόσκληση, ευχαρίστησε την ευρωβουλευτή για την πρωτοβουλία και συμφώνησε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της δράσης. «Μας ενδιαφέρει πολύ η εξωστρέφεια και επιδιώκουμε την ανάδειξη των Πιερικών προϊόντων σε νέες αγορές», ανάφερε στις τοποθετήσεις του.

 Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Χατζηχριστοδούλου, πρόσφερε στην κα. Σπυράκη τον Οδηγό Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους, το οποίο εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ).

Η κα. Σπυράκη δεσμεύτηκε για συνεχή στήριξη των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων με δράσεις ανάδειξης της αξίας τους στην Ε.Ε. «Είναι εθνική ανάγκη να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα που θα εισρεύσουν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Είναι η ώρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.