Συνάντηση της βουλεύτριας Ε. Σκούφα με το Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Α. Μανώλα

Πολιτική

Το Δημαρχιακό Μέγαρο στο Αιγίνιο επισκέφτηκε την Τρίτη 11/01/2022 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για προγραμματισμένη σύσκεψη με τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού κ. Ανέστη Μανώλα σε συνέχεια και ολοκλήρωση των επαφών που είχε και με τους 2 άλλους Δημάρχους της Π.Ε Πιερίας, και στο πνεύμα πάντα της εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Α. Μανώλας ενημέρωσε την κ. Ε. Σκούφα για τον προγραμματισμό έργων στον δήμο του.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν με την παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Παραλυκίδη ο σχεδιασμός του Δήμου σε έργα που κυριολεκτικά είναι άμεσης προτεραιότητας και αφορούν την κατασκευή έργων άρδευσης και ύδρευσης ώστε να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι αγρότες της περιοχής, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, με το λιγοστό αλλά και σε ορισμένες περιοχές κακής ποιότητας και ακατάλληλο προς πόση νερό.

Ο κ. Μανώλας ενημέρωσε την κ. Σκούφα για το σχεδιασμό αλλαγής των αμιαντοσωλήνων στο δημοτικό διαμέρισμα Αιγινίου, την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου λυμάτων στον Καταχά, την κατασκευή αγροτικών δρόμων σε περιοχές του Δήμου καθώς και την σύνδεση για άρδευση από τον Αλιάκμονα αγροτεμαχίων στα Παλιάμπελα, Κολινδρό και Αιγίνιο καθώς και την επέκταση του δικτύου στην Παλαιόστανη.

Ακόμη συζητήθηκε η δυναμική που δημιουργεί στην περιοχή η εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων στο Αιγίνιο για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα στελεχωθούν από κατοίκους της περιοχής.

Αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα που δημιουργεί διαχρονικά η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, γεγονός που «φρενάρει» την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής.

Η κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα ζήτησε να ενημερωθεί για την θέση του Δήμου για την ΠΟΑΥ που καθορίζει μεταξύ των άλλων και την οριοθέτηση και μεταφορά των μυδοτροφείων στο Μακρύγιαλο σε νέα οικόπεδα καθώς και τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα για την κατασκευή νέου κτιρίου για την στέγαση του ΕΠΑΛ Αιγινίου.

Τέλος η κ. Σκούφα δήλωσε στον κ. Μανώλα ότι με τον θεσμικό της ρόλο θα στηρίξει και θα προωθήσει κάθε αίτημα του Δημάρχου που θα βελτιώνει και θα αναβαθμίζει την ζωή των πολιτών της Βόρειας Πιερίας.