“Το άθλημα ενώνει! Η τόλμη διδάσκεται και η δύναμη αποκτιέται” – Γράφει ο Εκπαιδευτής Πολεμικών Τεχνών Κωνσταντίνος Χουρίδης

Απόψεις

Δεν υπάρχουν καλές και κακές εποχές , εύκολα ή δύσκολα χρόνια. Ο άνθρωπος έχει την ικανότητα της αυτοσυντήρησης και μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση όπως αποδεικνύει περίτρανα η Ιστορία την επιβίωση του ως είδος αξεπέραστο στο πέρασμα των αιώνων. Αυτό αποδεικνύει η στάση του για αυτά  που συμβαίνουν επίκαιρα αλλά και στο σύντομο παρελθόν των οικονομικών αναταράξεων που ξεκίνησαν 13 χρόνια πριν.

Μένω σε συνοικία με αρκετό νέο κόσμο, νέους ανθρώπους που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή την τελευταία δεκαετία για την οποία κάποιοι καυχιούνται και άλλοι παραπονιούνται για τα θετικά και αρνητικά της.

Σημασία έχει πως μια περιοχή αναβαθμίζεται από τους ανθρώπους της, τις δράσεις αυτών, το επίπεδο μόρφωσης και παιδείας και όχι μόνο από την ιστορία της.

Και εγώ μικρός εδώ μεγάλωσα, είχα όραμα, ήθελα να γίνω μεγάλος αθλητής. Αλλά οι πόροι ήταν μηδενικοί. Τότε δεν υπήρχαν γυμναστήρια, όχι τόσα αρκετά όσο σήμερα, σπάνιοι οι καλοί προπονητές με γνώσεις. Και όμως βρίσκαμε τρόπο και αθλούμασταν! Κάποια στιγμή επέστρεψα στον τόπο που γεννήθηκα. Στην Ευρώπη. Κι εκεί έζησα αρκετά χρόνια και γνώρισα πολλά. Σπούδασα την ξένη γλώσσα. Σπούδασα την τέχνη του προγραμματισμού. Σπούδασα τους ανθρώπους της και την νοοτροπία τους.

Έμαθα να αθλούμαι σωστά. Γιατί;

Γιατί η άθληση είναι επιστήμη.

Την σέβονται. Την διδάσκουν. Όπως μαθαίνεις να γίνεσαι καλύτερος έτσι μαθαίνεις να προσπαθείς στην καθημερινή βιοπάλη.

Η άθληση έγινε τρόπος ζωής.

Μέσα από σεβασμό και πειθαρχία. Αποκτήσαμε αρετές. Μάθαμε το γνώθι σ αυτόν. Κάναμε υπεύθυνα τις επιλογές μας. Μείναμε μακριά από επικίνδυνες δραστηριότητες, από ναρκωτικά, αλκοόλ, από κλοπές, από τζόγο , απάτες και εθισμούς. Χειριζόμασταν με επιδεξιότητα την ικανότητα της κρίσης. Για το σωστό μονοπάτι έπρεπε να επιλέξουμε την στάση του ορθολογισμού. Είχαμε ζήλο καλοπροαίρετο κι όχι εις βάρος τρίτων. Μας εντυπωσίαζαν οι καλύτεροι οι ξεχωριστοί.   

Προσπαθήσαμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Και γίναμε καλύτεροι. Με λάθη αλλά με επιμονή στην επιδιόρθωση αυτών. Ορισμένοι βέβαια, αυτοί που διαφέρουν, αυτοί που ξεχωρίζουν. Ένα άλλο ποσοστό που παραδίνεται στην πρώτη ήττα ή δεν μπορεί να συνέλθει από μια αποτυχία λανθασμένης επιλογής χάνεται αδιακρίτως.

Το άθλημα ενώνει!

Μάθαμε να βιοποριζόμαστε με τις γνώσεις μας θυσιάζοντας χρονοώρες στην εκπαίδευση.

Εδώ και δέκα χρόνια σε αυτόν τον τόπο θα μπορούσε να μεγαλώσει μαζί μας μια νέα γενιά μαχητών αληθινών. Μαζί τους να αναπτυχθεί το άθλημα και να αποτελέσουν πρότυπο στους παίδες. Πως όμως; όταν οι νέοι σήμερα αποβλέπουν στο άθλημα την επαγγελματική τους αποκατάσταση κι όχι την ουσία, την αθλητική καλλιέργεια την σωματική ευρωστία την πνευματική ευεξία. Από εκεί ξεκινάει η παιδεία.

Οφείλουν να θέτουν στόχους, να βελτιώνονται, να στήνουν θεμέλια,  να καυχιούνται για τα κατορθώματά τους αλλά παράλληλα να σέβονται και να τιμούν τον ευεργέτη τους, να κοπιάζουν για τον κάματο, όχι να εκτίθενται με λάθος πράξεις στην κακολογιά μη συγχωρώντας τις ανικανότητες τους.

Κι ο φαύλος κύκλος σαν να μην έχει τέλος , να συνεχίζεται.

Η τόλμη διδάσκεται και η δύναμη αποκτιέται.

Για να πετύχει μια γενιά θα πρέπει η προηγούμενη να γίνει δραστήρια και να μη στενεύετε την κρίση στα λόγια των καφενέδων.

Το άθλημα ενώνει!

Με ιδέες με αναθεωρήσεις με ουσία για το παρών και μέλλον!

Συμβάλλετε στην ανάπτυξη και όχι στην μιζέρια.

Αποφύγετε κάθε εκούσια θυματοποίηση διότι θεωρείστε συνυπεύθυνοι.

Να έχετε ορθή κρίση και αντίληψη.

Εμείς είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε καθημερινά. Μπορείτε κι εσείς.

Με τιμή

Κωνσταντίνος Χουρίδης© 2021  Copyright all rights reserved

Author/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2021 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.