Δήμος Κατερίνης: Νέα σημεία τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης

Περιβάλλον

Τα σημεία τοποθέτησης μπλε κάδων, καθώς και κάδων ενδυμάτων – υποδημάτων επανακαθόρισε η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, ικανοποιώντας έτσι πάγιο αίτημα των δημοτών. Παράλληλα, εναρμονιζόμενη με το υπό σύνταξη Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, για την αισθητική αναβάθμιση, την εύρυθμη λειτουργία και την απρόσκοπτη κίνηση στον κεντρικό πεζόδρομο.

Ειδικότερα, με το νέο σχεδιασμό απομακρύνθηκαν οι μπλε κάδοι από διάφορα σημεία του κεντρικού πεζόδρομου και τοποθετήθηκαν στην αρχή και το τέλος του, καθώς και σε εισόδους των κάθετων οδών του. Η αλλαγή των σημείων κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να διευκολύνεται η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τα συνεργεία του Δήμου, χωρίς να διαταράσσεται η αγορά. Παράλληλα, αυξήθηκε ο αριθμός των κάδων για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Επίσης, στις υφιστάμενες θέσεις τοποθετήθηκαν και νέοι κάδοι ενδυμάτων – υποδημάτων, όπως αποτυπώνεται και στον παρακάτω πίνακα:

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΔΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ
13o Δημοτικό Σχολείο Αυξεντίου 22
2Νικομηδείας και Δεληγιάννη
3Α’ΔΑΚ Ηπείρου με Δημοκρίτου
4ΙΝ Τιμίου Σταυρού
5Όθωνος 2-Πλησίον ΙΝ Αγίας Άννας
6Β’ ΔΑΚ, Δημοτικού Σταδίου 25
7Βασιλείου Β’

Οι δημότες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα καθαριότητας & Πρασίνου για διευκρινίσεις και ερωτήματα σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων.

Ειδικότερα για θέματα που αφορούν:

Αποκομιδή και απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων (στρώματα, έπιπλα κ.λ.π.), στο τηλέφωνο 2351350584, προκειμένου συνεργεία του Δήμου να περισυλλέξουν τα αντικείμενα σε προκαθορισμένη μέρα από τον χώρο τους.

Αντίστοιχα για ζητήματα που αφορούν το Πράσινο (κλαδιά κ.λ.π.), στο τηλέφωνο 2351 350 581.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στους βυθιζόμενους κάδους δεν τοποθετούνται υλικά συσκευασίας.