Συνάντηση διαμαρτυρίας ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Πιέρια. Μαγειρεύουμε στο δάσος!

Περιβάλλον

Η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την προστασία των Πιερίων διοργανώνει μία μορφή διαμαρτυρίας η οποία εντάσσεται στις δράσεις της “Πρωτοβουλίας για την προστασία των Πιερίων” ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Πιέρια όρη. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου θα συναντηθούν στην Άνω Μηλιά, στην τοποθεσία “Πηγή Φούρνος”, δίπλα στο ρέμα και θα μαγειρέψουν μέσα στο δάσος! 

“Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην εκκλησία του χωριού. Σας παρακαλούμε να σταματήσετε στην πλατεία, δίπλα στην εκκλησία και να χρησιμοποιήσετε τα δύο μεγάλα πάρκινγκ αυτοκινήτων όπου θα έχουν τοποθετηθεί δύο μεγάλα πανό. Από εκεί θα περπατήσουμε περίπου 700 μέτρα ανηφορίζοντας προς το δάσος (15 λεπτά μέχρι τη σήμανση “Τσιούμα Φούρνος”), για να φτάσουμε στο σημείο όπου θα έχει στηθεί η υπαίθρια κουζίνα. Η διαδρομή είναι εύκολη και δεν χρειάζεται κανένας ιδιαίτερος εξοπλισμός, παρά μόνο ζεστά ρούχα, γάντια, σκούφος και κατάλληλα παπούτσια. Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν εθελοντές με κίτρινα γιλέκα για να σας  κατευθύνουν προς το σημείο της συνάντησης”, αναφέρει μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για την προστασία των Πιερίων.

Δίπλα στο ρέμα, θα έχουν τοποθετηθεί πτυσσόμενα τραπέζια και πάγκοι, ακόμη και σε περίπτωση βροχής, για 80 καθήμενους ενώ το φαγητό (παραδοσιακή φασολάδα) και τσάι του βουνού θα παρασκευαστούν επί τόπου με καυσόξυλα στην φορητή Κοινωνική Κουζίνα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας (στρατιωτικό όχημα του Ελβετικού Στρατού) η οποία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά μετά την ολική της ανακατασκευή.

“Καλούμε όσες και όσους νοιάζονται για το βουνό να συστρατευτούν σε αυτόν τον αγώνα διότι  οι χαμένοι της περιβαλλοντικής καταστροφής θα είμαστε εμείς και οι επόμενες γενιές. Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο όρος των Μουσών θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα το δάσος, σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες και θα καταστήσει τα Πιέρια ζώνη υποβαθμισμένου τοπίου με καταστρεπτικές συνέπειες για την κτηνοτροφία, τη γεωργία και την οποιαδήποτε προσπάθεια για ήπια τουριστική ανάπτυξη και ορεινές δραστηριότητες”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την προστασία των Πιερίων