Εκπαιδευτική εκδρομή στο Γενικό Λύκειο Κ. Μηλιάς από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δ. Κατερίνης

Κοινωνία

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Γενικό Λύκειο Κάτω Μηλιάς πραγματοποίησε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δ.Κατερίνης, με μαθητές Ρομά Γυμνασίου και Λυκείου. Αρωγός της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής ήταν το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ2.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης των ίδιων των μαθητών του Λυκείου της Κάτω Μηλιάς. Οι μαθητές είχαν τη χαρά να λάβουν μέρος σε δράσεις του σχολείου, όπως να στολίσουν, να χορέψουν, να αθληθούν συμμετέχοντας σε ποδοσφαιρικό αγώνα, σε διάφορα παιχνίδια, καθώς επίσης, να γνωριστούν μεταξύ τους και να συζητήσουν. Το ζεστό κλίμα φιλοξενίας ήταν διάχυτο αφού μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματικά αγκάλιασαν τους επισκέπτες.

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Στέργιος Μπουσνάκης τόνισε: «Στόχος μας είναι η συνεχής υποστήριξη των μαθητών Ρομά σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από δράσεις, όπως η σημερινή, μπορούμε να επιτύχουμε απτά αποτελέσματα. Θα ήθελα να συγχαρώ τη Διευθύντρια του Λυκείου κα. Παξιμαδάκη, τις εκπαιδευτικούς κα. Δασκαλοπούλου και κα. Κωτσού, καθώς και όλους τους μαθητές για τον πηγαίο ενθουσιασμό και την έκδηλη έκφραση συμμετοχικότητας».

Η Συντονίστρια του Παραρτήματος Κατερίνα Σαμαλή επισήμανε: «Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρέπει να τονιστεί η αδήριτη ανάγκη να αποδείξουμε ότι η κοινωνία μας μπορεί και πρέπει να είναι συμπεριληπτική για όλους. Η σημερινή επίσκεψη μας στο Λύκειο το επιβεβαιώνει. Ήταν πράγματι συγκινητική η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι μαθητές και πραγματικά εύχομαι να συνεχιστούν αυτές οι όμορφες και ουσιώδεις συναντήσεις και με άλλα σχολεία του Δήμου μας».